TÜBİTAK 2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen “İngilizce Öğretmen Adayları için Toplumdilbilimsel Farkındalık ve Pratik Uygulamalar Atölyesi” Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesinde yürütülecek olan program kapsamında Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenler ve İngilizce öğretmen adayları bir araya geldi. Proje yürütücülüğünü Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Solmaz’ın yaptığı proje, öğretmen adaylarının toplumdilbilim alanındaki bilgi ve farkındalıkları arttırmayı ve dil ve toplum eksenindeki çeşitli unsurları sınıf ortamına etkili bir şekilde entegre etme becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Diyarbakır’da kadın ve gençler için sosyal girişimcilik hamlesi! Diyarbakır’da kadın ve gençler için sosyal girişimcilik hamlesi!

PROGRAM 3 GÜN SÜRECEK
Üç gün boyunca sürecek ve çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerle de desteklenecek TÜBİTAK Eğitim Atölyesi kapsamında Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Yasemin Bayyurt ve Dr. Öğr. Üyesi Işıl Erduyan, Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Amanda Yeşilbursa, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Cihat Atar, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Karakaş, TED Üniversitesi’nden Doç. Dr. Melike Ünal Gezer ve Dicle Üniversitesi’nden Doç. Dr. Osman Solmaz, Dr. Öğr. Üyesi Ece Nazlı ve Dr. Öğr. Üyesi Kadri Nazlı eğitimler verecek.

Kaynak: Haber Merkezi