Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKSAM) ile Diyarbakır Kadın Kooperatifleri iş birliğiyle kadınların el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Kadın istihdamına yönelik çalışmalar kapsamında kadınlara ekonomik kazanç için destek verilen kadın emeği çarşısının açılışına Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Kayapınar Kaymakamı Ömer Bilgin, Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, Ticaret İl Müdürü Zafer Atik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şirine Eronat, DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman, kurum müdürleri, usta öğreticiler ve kadınlar katılım sağladı.

KADINLARIN YAPTIĞI ÜRÜNLER SATIŞA ÇIKARILDI
Öğrenci Yaşam Merkezinde düzenlenen sergide, kooperatiflerde faaliyet yürüten kadınların tekstil, el sanatları ve doğal gıda ürünleri satışa çıkarıldı.

Açılışa katılanlar stantları gezerek ürünleri inceledi.

Dicle Üniversitesi bir ilke imza attı! Türkiye’de çığır açacak Dicle Üniversitesi bir ilke imza attı! Türkiye’de çığır açacak

Rektör Eronat program sonrasında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme Önleme Faaliyetleri (BÖF) Büro Amirliği personellerinin bilgilendirme standını ziyaret etti.

Kaynak: Haber Merkezi