Türkiye bu sabah, Resmi Gazete'de yeni üniversite rektör atamalarıyla uyandı. Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nin yeni rektörünün ise Prof. Dr. Kamuran Eronat olduğu açıklandı. Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı'nda görev alan Prof. Dr. Kamuran Eronat'ın, Dicle Üniversitesi'nin yeni rektörü olarak arandığına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Kamuran Eronat kimdir, hangi AK Partili ismin kardeşidir? 

Dicle Üniversitesi öğrencisi Beyzanur İke hayatını kaybetti! Dicle Üniversitesi öğrencisi Beyzanur İke hayatını kaybetti!

KAMURAN ERONAT KİMDİR?
Kamuran Eronat 1967 tarihinde Diyarbakır’da doğdu. 1986 yılında Diyarbakır Anadolu Lisesi ile noktalanan lise öğrenimini, 1988 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile başlayan üniversite öğrenimi takip etti. 1992 yılındaki mezuniyetinden sonra 1993’te aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans öğrenimine başlayan Kamuran Eronat, “Türk Hikâyeciliği ve Rasim Özdenören” konulu yüksek lisans çalışmasını 1995’te tamamladı. Bu arada kısa bir dönem öğretmenlik yapan Eronat, 1994 yılında ise Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak akademik görevine başladı. Prof. Dr. Kamuran Eronat’ın, ulusal ve uluslararası pek çok dergide makaleleri yayınlandı.

KAMURAN ERONAT’IN AKADEMİK BAŞARISI DİKKAT ÇEKİYOR
Bu üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Adalet Ağaoğlu-İnsan ve Eser adlı doktora çalışmasını 2004’te tamamlayarak bilim doktoru unvanını alan Kamuran Eronat, 2006 yılında aynı üniversitenin Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne yardımcı doçent olarak atandı. 2007-2009 yıllarında mevcut bölümde bölüm başkanlığı yapan; ulusal ve uluslar arası nitelikteki dergilerde çeşitli makaleleri bulunan Eronat, evli ve bir çocuk babası olup İngilizce bilmekte ve  bölümdeki öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir.

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde görev yapan Eronat, aynı zamanda 24. ve 27. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekilliği yapan Oya Eronat'ın da kardeşi.
Son olarak Prof. Dr. Kamuran Eronat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Dicle Üniversitesi Rektörü olarak atandı.
YAZDIĞI KİTAPLAR
Adalet Ağaoğlu: insan ve eser, 'Bozkırdaki Su': Ceyhun Atuf Kansu, Türk romanında kıskançlık sendromu (1896-1949)

Muhabir: Devrim AKTÜRK