6 Şubat depremlerin etkilenen şehirler arasında Diyarbakır'da vardı. Depremde birçok bina yıkılırken birçoğu da hasar aldı. Ev almak isteyenler ise yeni yapılan binaları veya TOKİ'den ev almayı tercih ediyor. Depremden en çok etkilenen ilçe ise Bağlar ilçesiydi. Bağlar ilçesinde ise büyük bir göç oldu. Ağır hasarlı binaların sayısı da oldukça fazla. Bu yüzden vatandaşlar deprem riskine karşı eski binalar yerine yeni yapılan binaları almak istiyor. Fakat Diyarbakır'da ev almak nerdeyse imkansız. 

Diyarbakır’da Kira Fiyatları Can Yakıyor Vatandaş Dert Yanıyor

Diyarbakır’daki bu düğün salonundan herkes şikayetçi! Diyarbakır’daki bu düğün salonundan herkes şikayetçi!

DİYARBAKIR’DA KİRALAR 60 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Temmuz ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 16,0 arttı ve 127 bin 88 şeklinde kaydedildi. Konut satışlarında yılın zirvesi yaşandı. Bunların yanı sıra, kiralık piyasasında da hareketlilik devam ediyor. Kiraların rekor seviyeye yükseldiği Diyarbakır’ın lüks semtlerinden biri olarak kabul edilen merkez Kayapınar ilçesinde imara açılan bölgelerde kiralar 60 bin liraya kadar çıkıyor. 

Diyarbakır Cadde Fotoğrafı

DİYARBAKIR 77 İLİ GERİDE BIRAKTI 
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı, İktisat Doktoru Ahmet Büyükduman, il il kiralık daire ilanlarında ortanca kira değerlerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Diyarbakır 18 bin lira ile Türkiye’deki sıralamasında 77 ili geride bırakarak 4’üncü olmuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL