Milyonlarca turistin uğrak yeri olan Türkiye’de her bölge ve her il kendine has yapısıyla ilgi odağı olurken Akdeniz illeri özellikle tatile gelenlerin uğrak yeri oluyor. Güneydoğu Anadolu illeri ise damakta tat bırakan lezzetleri ve tarihi yapıları ile turistlerin ilgisini çekiyor. Peki buna göre Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Urfa ve Mardin’de turistlerin ilk uğrak yerleri nereler oluyor? İşte yanıtı…

DİYARBAKIR SURLARI TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKEN İLK YER!

Diyarbakır’a gelen turistlerin ilk uğrak yerleri Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi yapılar olurken özellikle surlar oldukça dikkat çekiyor ve turistlerin ilgi odağı halini alıyor.

Diyarbakır Surları Yıkılmıştı! Şimdi Onarılıyor

Adıyaman’a giden turistlerin ise ilk uğrak yeri Nemrut Dağı oluyor. Rakımı epey yüksek olan Nemrut’a ulaşım zor olurken giden turistlerin beğenisini kazanan tarihi yer, her yıl ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Nemrut’taki heykellerde denenen ‘nano kireç’ tuttu

Batman’a giden turistlerin ise ilgisini ilk çeken yer Hasankeyf oluyor. Her yıl birçok turisti ağırlayan tarihi yer, sosyal medyadan da beğenileri kazanan bir yer.

Batman Hasankeyf

Mardin’e ziyaret eden turistler birçok yere gitme fırsatı yakalarken “Eski Mardin” diye bilinen yer ve Mardin Ulu Cami turistlerin gözde yeri oluyor.

Mardin

Urfa’da keza aynı şekilde birçok tarihi yapısıyla öne çıkarken Göbeklitepe turistlerin akın ettiği yerlerin başında yer alıyor. Şaşırtıcı olsa bile Balıklı Göl’den daha fazla bilinen yer ciddi bir uğrak yeri olarak geçiyor.

Balıkesir sergisinde Diyarbakır rüzgârı! Balıkesir sergisinde Diyarbakır rüzgârı!

Şanlıurfa Göbeklitepe

Muhabir: Onurcan GÜLER