Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, Koşuyolu Parkı’nda düzenlenen coşkulu buluşmada halkla bir araya geldi. Eş Başkanlar kayyumlar nedeniyle kentte yıllardır halk buluşmalarının ve etkinliklerin düzenlenmediğini hatırlatarak, belediye olarak tüm çalışmalarını halkın talepleri doğrultusunda, halkla birlikte yapacaklarını vurguladı.

DEDAŞ duyurdu! Diyarbakır’da lambalar gündüz açık olacak DEDAŞ duyurdu! Diyarbakır’da lambalar gündüz açık olacak

Halk Koşuyolu Parkı’nı doldururken, sahneye ilk olarak Dicle Govend Ekibi çıktı. Ekibin gösterisi halkan büyük bir beğeni toplarken, sahne ilgiyle izlendi.

Dicle Govend Ekibi’nin ardından Eş Başkanlar Ayaz ve Çelik sahneye çıkarak halkı selamladı. Ayaz yaptığı konuşmada, Bağlar’da uzun süredir böyle bir halk buluşması gerçekleşmediğini hatırlatarak, kayyımların tahribatına dikkat çekti.

“KAYYIMLAR DİLİMİZİ, KÜLTÜRÜMÜZÜ YOK ETMEK İSTEDİLER”
Ayaz, “Siz de biliyorsunuz uzun yıllar belediyelerimiz kayyımlar tarafından gasp edildi. Kayyımlar dilimizi, kültürümüzü kaybetmemizi istediler. Çünkü onlar da biliyor ki dil ve kültür yok olursa varlık da yok olur. Bizler diyoruz ki her çalışmamızı dilimizle, kültürümüzle yapalım” diye konuştu.

Yerel seçimlerde Bağlar Belediyesi’nin rekor bir oy aldığını hatırlatan Ayaz, halka teşekkür ederek, “Her şeyin en iyisini birlikte yapacağız. Belediyemiz her an halkımıza açıktır” diye konuştu.

Ayaz ayrıca buluşmaların devam edeceğini dile getirdi.

“KAYYIMLAR SADECE KENDİLERİ VE ÇEVRELERİNİN ÇIKARINA ÇALIŞTI”
Eş Başkan Siraç Çelik de yıllardır seçilmiş belediye eş başkanlarının yerine kayyımlar atandığını hatırlatarak, “Kendilerine belediye başkanı demediğimiz kişiler geldi. Tüm işlerinde çalmak vardı. Halkın yararına değil sadece kendilerinin ve çevrelerinin çıkarlarına çalıştılar ve şu anda cezaevindeler” diye konuştu.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ”
“Halkımız seçimde bizlere verdiği destekle “biz hırsızları istemiyoruz dediler” ifadelerini kullanan Çelik, şöyle devam etti: “Biz güçlü bir destekle seçildik. O zaman halkımıza söz verdik. Sürekli halkımızın içinde olacağız. Birlikte bütün sorunlarımızı çözmeye çalışacağız. Biz sözümüzün arkasındayız. Yıllardır bu kadim kentte böyle bir etkinlik düzenlenmedi. Bundan sonra da bu tür etkinlikleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Gücümüzü halkımızdan alıyoruz, halkımıza hizmet edeceğiz.”  

NARİN İÇİN ÇAĞRI YAPTI
Çelik, 21 Ağustos’tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran için çağrı yaparak, herkesin bu konuda duyarlı olmasını istedi.

HALK ETKİNLİKLERİN DEVAM ETMESİNİ TALEP ETTİ
Eş Başkanlar, konuşmalarının ardından parkta vatandaşları ziyaret ederek, tek tek selamladı. Vatandaşlar eş başkanlardan etkinliklerin devam etmesini talep etti.

Etkinlik, Sasa Serap ve Helîmê Omerî’nin sahne almasıyla devam etti. Yurttaşlar sanatçılara eşlik ederek, gece boyunca halaylar çekti.

Buluşmaya Eş Başkanlar Leyla Ayaz ve Siraç Çelik’in yanı sıra Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri katılırken, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütlerinden yönetici ve üyeler, Barış Anneleri Meclisi, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Kaynak: Bülten