Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın abisi ve ailesindeki tutuklu olmayan tek kişi olan Baran Güran’ın baroya başvuruda bulunarak Narin dosyasına taraf olması hakkında kamuoyundan gelen tepkilere yönelik Nahit Eren’den açıklama geldi. Eren, “Bu başvurudan kaynaklı haklı kaygı ve endişelerin fazlasıyla farkındayız" açıklamasında bulundu.

Baro’dan yapılan açıklama şu şekildeydi:

“Narin Güran’ın abisi Baran Güran 16.09.2024 (bugün) tarihinde Baromuza başvuruda bulunmuştur.

Diyarbakır sıcak günlere veda etti! Diyarbakır sıcak günlere veda etti!

Yazılı Başvurusunda “fail/lerin kim olduğuna ve yakınlık derecesine bakılmaksızın, kardeşim Narin’in öldürülmesi ve cenazesinin kaybettirilmesi ile olaya dair bilgi sahibi olup da soruşturma makamlarına gerekli beyanda bulunmayan tüm sorumluların tespit edilerek cezalandırılması ve adaletin sağlanması için Diyarbakır Barosundan hukuki destek talebinde bulunuyorum” demiştir.

İlk günden beri dosyayı büyük bir titizlikle takip eden Baromuz müşteki sıfatına haiz olan Baran Güran’ı temsilen soruşturma dosyasına dahil olmuştur.”

VİDEO- Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren’in konuşması damga vurdu!

NAHİT EREN’DEN AÇIKLAMA

Eren yaptığı açıklamasında, “Birçok aile bireyinin dosyada şüpheli olduğu bir durumda Baromuza hukuki destek konusunda yapılan bu başvurudan kaynaklı haklı kaygı ve endişelerin fazlasıyla farkındayız. Dikkatli ve temkinliyiz… Narin’in faillerinin yargı önüne çıkarılması ve adaletin sağlanması tek amacımız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi