Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor! Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, arama çalışmalarının 19'uncu gününde, köye yaklaşık 1.5 kilometre uzaktaki Eğertutmaz Deresi'nin kenarında bir çuval içerisinde bulunduğu bildirildi. Narin'in cansız bedeni bölgeden alındı, otopsi raporunun ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi beklenirken, konuya ilişkin Diyarbakır Barosu da yazılı bir açıklama yaptı.

NARİN SANA SÖZ VERİYORUZ
Baro tarafından yapılan açıklamada,
“Narin Sana Söz Veriyoruz… Diyarbakır’da, Tavşantepe mahallesinde 19 gündür kaybettirilen Narin’in ölümüne ilişkin haberi,  büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. 

Yaşamını yitiren Narin’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağolsun.

Baromuzca, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında maddi gerçeğin açığa çıkartılması, fail/faillerin tespiti ve yargılanması açısından süreç titizlikle takip edilmektedir. Narin’in kesin ölüm sebebi yapılmakta olan otopsi sonrası belirlenecektir.

Diyarbakır Barosu olarak, fail/faillerin yargılanması ve cezalandırılması için yargı sürecinin takipçisi olmaya devam edeceğimiz hususunda Narin’e söz veriyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haber Merkezi