Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 19 yaşındaki şüpheli Yunus Emre Geçti'nin adliyeye sevk edilirken çöp poşetine konulması ve hayvan toplama aracıyla götürülmesi sosyal medyada gündem oldu. Yunus Emre Geçit’in bu şekilde götürülmesi ise sosyal medyada yankı uyandırırken, Diyarbakır Barosu da konuya tepki göstererek, sorumlular hakkında adli ve idari soruşturma başlatılması için çağrıda bulundu. Barodan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İNSANLIK ONURU İLE BAĞDAŞMAYAN UYGULAMA”
“Kamuoyuna yansıyan haber içeriklerinde, İstanbul ilinde polis memurunun öldürülmesi olayında şüpheli olan bir şahsın insanlık onuru ile bağdaşmayan uygulamalara maruz bırakıldığı görülmektedir. Öncelikle yaşamını yitiren polis memuruna Allahtan rahmet, akınlarına başsağlığı diliyoruz.
HİÇBİR İSTİSNA HAL İŞKENCEYİ MEŞRU VE HAKLI KILMAZ
Şüpheli şahsa yönelik gözaltı süresince uygulanan muamele işkence/ kötü muamele mahiyetindedir. İşkence ve kötü muamele hiçbir şekilde ve hiçbir koşulda kabul edilemez. Hiçbir istisna hal işkenceyi meşru ve haklı kılmaz.
KABUL EDİLEMEZ: İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILMALI
Hukuk devleti ilkesinin gereği olarak belirli bir suç şüphesi altında bulunan kişilerin, insanlık dışı ve kötü muamele yasağını ihlal edici nitelikte uygulamalara maruz bırakılması aska kabul edilemez. Sorumlular hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmalıdır.”