İnternet haber sitelerini ilgilendiren karar Resmî Gazete’de! İnternet haber sitelerini ilgilendiren karar Resmî Gazete’de!

Diyarbakır, Güneydoğu’nun en eski şehirlerinden biridir. Ticaret yolları üzerinde ve Dicle kıyısında bulunuşu Diyarbakır’ı, ticaret ve kültür merkezi yaparken birbirinden farklı bir çok dini sosyal gruba merkezlik de yapmıştır. Diyarbakır, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin orta kısmında Mezopotamya’nın kuzey sonundadır. Doğudan Siirt, Muş; güneyden Mardin; batıdan Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya; kuzeyden Elazığ ve Bingöl illeri ile çevrilmiştir.

Diyarbakır Fotoğrafları Mücadele Gazetesi (3)

Batman da Güneydoğu’nun illerinden biridir. Nüfusu hızla artan şehir; sanayi, petrol ve inşaat sektörünün de gelişmesiyle bölgede güçlü konuma sahiptir.

Batman Diyarbakır arası kaç kilometre sorusu, seyahat edecekler için yola çıkmadan önce araştırılıyor. iki şehir arasındaki mesafe ve yol seyahet edilecek araçlarla farklılık gösterir. Diyarbakır Batman arası kilometre özel araçla, otobüsle, uçakla nasıl gidilir, kaç saat sürer, konularıyla birlikte merak edilmektedir.

Yol Diyarbakır Antep Arası Kaç Kilometre İşte Yanıtı

BATMAN DİYARBAKIR ARASI KAÇ KM?
Karayolları Genel Müdürlüğünden alınan 2024 yılı güncel verilerine göre güvenli ve en hızlı güzergâhlar kullanıldığında Diyarbakır Batman arası mesafe 100 kilometredir. 
Batman Diyarbakır arasında seyahat edecek kişiler için, üç farklı yol bulunmaktadır;

D370 ve Diyarbakır/ Batman yolu üzerinden 97 kilometre
D370 ve D360/ E99 üzerinden 106 kilometre
D360/ E99 otoyolu üzerinden 129,9 Kiometredir.

ÖZEL ARAÇLA, UÇAKLA, OTOBÜSLE DİYARBAKIR BATMAN ARASI KAÇ KİLOMETRE VE KAÇ SAAT SÜRER?
Özel araçla, Diyarbakır-Batman arası yolculuk yapacaklar için en kısa yol mesafesi 97 kilometredir ve 1 saat 19 dakika sürmektedir. Bu yol süresi, trafiğe ve diğer koşullara göre farklılık gösterir. Günün her saatinde bulunan seferler ile otobüs yolculuğu yapmak isteyenler için, otobüsle Diyarbakır Batman arası yol ortalama 2 saat sürmektedir.

DİYARBAKIR BATMAN ARASI TREN VAR MI?
Trenle Diyarbakır Batman arası yolculuk yapmak da mümkündür. Trenle Diyarbakır Batman arası ortalama 2 saat 30 dakika sürmektedir. Uçakla Diyarbakır Batman arası seyahat etmek isteyenler için İstanbul aktarmalı olarak uçuşlar mevcuttur ve aktarmadan dolayı ortalama 5 saat sürmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi