Bismil Belediyesi tarafından 'Kültürümüz Kimliğimizdir', sloganıyla müzik dinletisi düzenlendi. Halil İbrahim Oruç Parkında düzenlenen dinletiye Bismil Belediye Eş Başkanları Mizgin Ekin,Güven Tanrıkulu ve Belediye Meclis Üyelerin yanı sıra onlarca yurttaş katıldı. Burada Açılış konuşması yapan Bismil Belediye Meclis Üyesi Redur Aydın, Kürt kültürü üzerindeki asimilasyon politikalarına dikkat çekerek, etkinliğin asıl amacının kendi dilleriyle süyledikleri şarkılar eşliğinde halay çekmek olduğunu söyledi.

Diyarbakır’daki bu mahallede neler oluyor? Herkes boşanıyor Diyarbakır’daki bu mahallede neler oluyor? Herkes boşanıyor

BİSMİL'DE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE AĞIRLIK VERİLECEK
Ardından söz alan Bismil Belediye Eş Başkanı Mizgin Ekin, bir halk kendi diliyle kültürüyle var olduğunu belirterek, herkesin ana diliyle konuşmasını istedi. Bismil'de kültürel etkinliklere ağırlık vereceklerini belirten Ekin,"Kayyumların asıl amacı bu topraklarda asimilasyon politikalarını derinleştirmekti. 8 yıllık kayyum döneminde bu halka kendi dilleriyle bir konser dahi verilmedi. Gençlerimizi kendi kültüründen, dilinden uzak tuttular. Bismil Belediyesi olarak bu asimilasyon politikalarına karşı Kültürel etkinliklere, müzik dinletisi ve konserlere ağırlık vereceğiz. Kürtçe şarkılar eşliğinde halalarımızı çekip zılgıtlar atacağız" dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından sahne alan Koma Dılzar'ın söylediği şarkılar eşliğinde Bismil Belediye Eşbaşkanları Mizgin Ekin,Güven Tanrıkulu, kitleyle halaylar çekti. Müzik dinletisi gece geç saate kadar devam etti. 

Kaynak: Bülten