Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Sur ilçesindeki İskenderpaşa Konağında düzenlenen “Basın Buluşması” programında yönetime geldikleri 5 buçuk aylık faaliyetleri değerlendirdi.

Bakan tarih verdi: Diyarbakır’da otobüs, taksi ve dolmuşlarda böyle olacak Bakan tarih verdi: Diyarbakır’da otobüs, taksi ve dolmuşlarda böyle olacak

Diyarbakır’ın “Ulaşım Sorunu” Tasarruf Tedbirlerine Takıldı!

BUCAK: BAKANLIK İHALE YAPMAMIZI ENGELLEDİ
Bucak, “Toplu taşıma araçlarımızın bekleme ve transferi için Yenişehir ilçesinde bulunan bir arsanın tahsisi için Çevre Şehircilik Bakanlığına yazı yazdık, dönüş yapılmadı. Tramvay hattının depo alanı için Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesinde bulunan bir arsanın tahsisi için Çevre Şehircilik Bakanlığına yazı yazdık, olumsuz cevap verildi. Bununla ilgili girişimlerimiz sürüyor. Çok amaçlı spor kompleksi için Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesinden bulunan bir arsanın tahsis için Çevre Şehircilik Bakanlığına başvuru yaptık, olumsuz cevaplandı. Yine Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın işsiz gençlere yönelik istihdam amacıyla kurmak istediği mesleki kurslara dair Sur ilçesi Cevatpaşa Mahallesinde istediğimiz bir parsel için yazı yazdık Çevre Şehircilik Bakanlığı’na, olumsuz cevaplandı. Keçi Burcu’nun kullanım hakkının tahsise dönüşmesi için yapılan başvurumuz yine Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından olumsuz yanıtlandı” şeklinde konuştu.

HATUN: İHALE YAPMAMIZ ENGELLENDİ
“Hizmet alanında en zorlandığınız alan hangi alan oldu?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Eş Başkan Hatun, “Şüphesiz ki temizlik. Bazı davranış şekilleri, gerek içerideki spekülasyonlar, gerekse de dışarıdaki provokatif işler, maalesef bu birkaç ayda en çok sorun yaşadığımız alan temizlik alanı oldu. Temizlik, ilçe belediyelerinin sorumluluğundadır. Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda üç ana arter var ama biz de personellerimizle birlikte kentteki temizlik sorunu bir bütün konuyla ilgili ihale yapmak istedik. Kentteki otuz metre ve üstü bütün caddeleri büyükşehir bünyesine aldık. Temizliği kendi kontrolümüze almak istedik ama Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tasarruf tedbirleri genelgesini önümüze duvar diye örüp ihale yapmamızı engelledi. Kayyımın aldığı personel de iş yavaşlatma üzerine gittiği için maalesef kentte ciddi bir temizlik sorunu yaşadık. Bizim vicdanen en rahatsız olduğumuz birinci konu bu” dedi.  

Muhabir: Abdullah AKYOL