Diyarbakır şehir içi ulaşımda uzun yıllardır yaşanan sorunlar her geçen gün artıyor. Özellikle son dönemde Özel Halk Otobüslerinin ücretsiz kart sahiplerini taşımama kararı birçok vatandaşı mağdur etti. Ücretsiz kart sahiplerinin otobüsten birçok kez indirildiği görülürken, bu konuda şikayetler ise çığ gibi artıyor.

Diyarbakır Sanat Sokağı sonunda trafiğe kapatıldı! Diyarbakır Sanat Sokağı sonunda trafiğe kapatıldı!

DENETİM VAR ÇÖZÜM YOK
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama şöyle: “Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekiplerimiz, kentin farklı noktalarında toplu taşıma araçlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Alo 153 hattımıza gelen şikayetler üzerine, araçlarda ücretsiz kart kullandırılmaması, klimanın kapalı olması ve engelli koltuğunun kapatılması gibi konularda kontroller yapıldı. Denetimlerde, kurallara uymayan araç ve sürücülerine cezai işlem uygulandı.”

TOPLU TAŞIMA VE AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ
Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak ise yaptığı açıklamada, “Diyarbakır Büyükşehir belediyesi olarak Stratejik plan hazırlığı kapsamında Kentleşme başlığı altında şehrimizdeki STÖ’ler ile bir araya geldik. Kaçak Yapılar, metruk binalar, imar faaliyetlerinin yanı sıra, kentin ulaşım -toplu taşıma ve akıllı ulaşım sistemleri gibi gündemlerini konuşmaya devam ediyoruz

Vatandaşlar, denetimlere rağmen özellikle ücretsiz kart sahiplerinin yaşadığı bu mağduriyetin artık çözüme kavuşması çağrısında bulunuyor.

Muhabir: Fatih SURUÇ