Diyarbakır’ın merkez ilçesi Bağlar’a bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümünün ardından gözaltına alınan Nevzat Bahtiyar sorgusunda, olay günü şebeke suyunun arızalı olması sebebi ile amca Salim Güran’ı aradığını söyledi.

Bahtiyar, “Muhtar Salim’i aradım. Kendisine evimize gelen su hattında bir arıza olduğunu içme suyunun akmadığını ve arızanın giderilmesini istedim. Salim’de bana arıza için yetkilileri arayacağını söyledi” demişti.

Araştırılan bu iddia sonrası, Salim’in evdeki su arızasının giderilmesiyle ilgili yetkilileri aramadığı ve herhangi bir arıza ihbarında bulunmadığı ortaya çıktı. Jandarma ayrıca evde inceleme yaptı ve Bahtiyar’ın ifadesinde iddia ettiği gibi içme suyunun kesik olup olmadığını yerinde tespit etti.

Narin Olayında Nevzat Bahtiyar'ın Evindeki Hareketlilik Devam Ediyor!

Diyarbakırlı oyuncu Mahsun Kırmızıgül imzalı dizide! Sercan Gülbahar kimdir? Diyarbakırlı oyuncu Mahsun Kırmızıgül imzalı dizide! Sercan Gülbahar kimdir?

İÇME SUYUNU KAÇAK KULLANMIŞ!

Sözcü’nün haberine göre, olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmada, evde suların kesik olmadığı tespit edilirken, içme suyu şebekesinin herhangi bir sayaçtan geçmediği ve Nevzat Bahtiyar’ın eve gizli hat çekerek içme suyunu da kaçak kullandığı tespit edildi. Tutanak tutan jandarma DİSKİ’ye ihbarda bulundu. Eve giden saha ekipleri de içme suyu hattının sayaçtan geçmeyip kaçak bir hat üzerinden eve çekildiğini belirleyince kesme işlemi yaptıktan sonra idari para cezası uyguladı.

Kaynak: Haber Merkezi