Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Diyarbakır’da gerçekleştirildi. Wyndham Garden Otel’de “Yerel Diplomasi: Kentsel Geleceğin İnşası” temasıyla 23-24 Ekim’de düzenlenen toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ile ulusal ve uluslararası 30’a yakın büyükşehir belediyesi başkanları, eş başkanları ile yöneticileri katıldı.

Kente gelen konuklar, Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği etkinlikle, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezme fırsatı buldu, kenttin tarihi ve eserler hakkında bilgi edindi. 

23 Ekim’de başlayan toplantının açılışında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, UCLG-MEWA (Türkiye) Eş Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, UCLG-MEWA (Filistin) ve El Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh, UCLG (İspanya) Genel Sekreteri Emilia Saiz, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve 2023-2024 UCLG Dönem Başkanı Uğur İbrahim Altay, Lahey Belediyesi Başkanı ve UCLG (Hollanda) Başkanı Jan Van Zanen konuştu. 

Diyarbakır’da tatlıcının yaptıkları pes dedirtti! 150 kilo ceviz bulundu Diyarbakır’da tatlıcının yaptıkları pes dedirtti! 150 kilo ceviz bulundu

AÇILIŞTA BARIŞA VURGU YAPILDI

Ortadoğu’da yaşanan sorunlar ve gelişmelerin değerlendirildiği açılış konuşmalarında, barışa vurgu yapıldı, kentler ve bölgeler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ile yerel yönetimler arasındaki dayanışma ağlarının önemi dile getirildi.  

İŞBİRLİĞİ VE DAYANIŞMA MESAJLARI

Program, UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantısıyla devam ederken, Eş Başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun, iki gün boyunca toplantıya katılan kentlerin belediye başkanları ve heyetleriyle ayrı ayrı görüşmeler yaparak işbirliği ve dayanışma mesajları verdi. 

5 AYRI OTURUM DÜZENLENDİ

Toplantı kapsamında düzenlenen oturumlarda, “UCLG-MEWA Kent Diplomasisi ve Yerel Yönetişim Komitesi: Şehirler Arası İş Birliği”, “Üst Düzey Diyalog: Küresel Gündemlerin Sosyal Etkisi”, “Gönüllü Yerel Değerlendirme (VLR): Küresel Gündemlerin Değerlendirilmesi”, “UCLG-MEWA Akıllı Şehirler ve Kentsel Mobilite Komitesi: MEWA Bölgesinde Kentsel Ulaşım”, “UCLG-MEWA Akıllı Şehirler ve Kentsel Mobilite Komitesi: Kentlerde Dirençlilik ve Akıllı Çözümler” konuları masaya yatırıldı. Oturumlarda, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, yerel yönetim hizmetlerinde çok dilliliğin kullanılmasına yönelik görüşler dile getirildi. 

EŞ BAŞKANLARA TEŞEKKÜR EDİLDİ

Programın kapanışında UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, toplantıya ev sahipliği yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’a teşekkür etti.

EŞ BAŞKAN BUCAK: TOPLANTI ÇOK VERİMLİ GEÇTİ

Eş Başkan Bucak ise iki günlük toplantının çok verimli geçtiğini belirterek, “Sizleri burada ağırlamak çok keyifli ve umut vericiydi. Geleceği birlikte inşa etmek ve barışı birlikte konuşabilmek için çok önemliydi” dedi. 

Eş Başkan Bucak, toplantının Diyarbakır’da gerçekleştirmesinde kolaylaştırıcı olan UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman’a, UCLG-MEWA’nın çalışanlarına, misafirperverlikten ötürü Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına, çeviri hizmeti desteği veren Türkiye Belediyeler Birliği’ne, teknik ekibe ve toplantı için emeğe geçen herkese teşekkür etti.   

Program, konukların toplu fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. 

Kaynak: Haber Merkezi