Diyarbakır Büyükşehir Belediye ekiplerince, kentin dört ayrı noktasına öğrenciler, hasta ve yakınları ile vatandaşlar için ücretsiz çorbanın dağıtımı için kurulan “İkram Çeşmesi”nden sıcak hava nedeniyle limonata akıyor.

Bu kapsamda Dicle Üniversitesi Poliklinikleri, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Poliklinikleri önünde kurulan "İkram Çeşmesi" ile hafta içi her gün 2 bin yurttaşa limonata dağıtılıyor.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ikram çeşmelerinden hafta içi 15.00-17.00 saatleri arasında limonata dağıtımı yapılıyor.

Musa Anter Diyarbakır'da öldürüldüğü yerde anılacak! Musa Anter Diyarbakır'da öldürüldüğü yerde anılacak!

KIŞ BOYUNCA ÇORBA İKRAMI YAPILACAK
Konuya ilişkin bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Demirkıran, iki aydır başlattıkları limonata ikramlarından faydalanan yurttaşların sayısının 60 bini bulduğunu belirterek, hizmetlerinin devam edeceğini söyledi. Demirkıran, şöyle konuştu: “Kasım ayı itibariyle havaların soğumasıyla beraber limonata ikramı verdiğimiz yerlerde bu sefer halkımıza çorba ikramlarımız başlayacak. Kış ayları boyunca çorba ikramlarımız devam edecek. Halk belediyeciliği anlayışıyla halkımıza ikramlarımız sürecek.”

VATANDAŞ HİZMETTEN MEMNUN
Yurttaşlardan Emin Fidancı, limonata hizmetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Buradan geçerken dağıttıklarını gördüm, tadına baktım. Gerçekten kaliteli ve güzel, evde yaptığımız limonata gibi organik, çok memnuniyet verici bir şey. Hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.

“BELEDİYEMİZİ TEBRİK EDİYORUM”
Vatandaş Seyfettin Kaya ise, Büyükşehir Belediyesi’nin her alanda önemli hizmetler yaptığını vurgulayarak, “Belediyemiz güzel işler yapıyor. Yeni lokanta da açmış. Belediyemizi tebrik ediyorum. Limonatanın tadı da kıvamı da gayet güzel.” diye konuştu.
 

Kaynak: Bülten