Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin ilk toplantısında konuşan Eş Başkan Serra Bucak, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir yönetim politikasıyla hareket edeceklerini belirterek, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile hareket edeceklerini söyledi.

DBB Eş Başkanı Serra Bucak, meclis toplantısının açılışında, “Kentimizin geleceği hakkında beş yıl süreyle önemli kararlar alacak olan meclisimizin değerli üyeleri hepiniz hoş geldiniz” diyerek meclis salonuna seslendi.

“AMED HALKININ 8 YIL BOYUNCA GASP EDİLMİŞ”
Çok yorucu, ağır ve sonuçlarıyla hem kentin hem de ülkenin geleceğini ilgilendiren bir yerel yönetim seçimini geride bıraktıklarını hatırlatan Bucak, “Diyarbakır halkının, Amed halkının 8 yıl boyunca gasp edilmiş iradesi bugün itibariyle seçilmiş meclis üyelerimizin tasarrufunda olacak. Yerel yönetim anlayışımız 8 yıldan bu yana kayyım uygulamalarından ötürü kesintiye uğradı. Görüyorum ki aramızda çok genç arkadaşlarımız var. Dilerdim ki kadın temsiliyeti eşit sayıda olsun. Ancak var olan kadın arkadaşlarımızın bilgisi ve becerisi ile bu açığı kapatacağımıza inanıyorum. Çok renkli, dinamik ve nitelikli yeni bir meclisle yola çıkıyoruz. Biliyoruz, çok işimiz var. Çok ağır ve birikmiş sorunlarımız var. Büyük bir tahribat var. Ancak bizim de bilgimiz var. Deneyimimiz var. Daha da önemlisi yanımızda halkımızın gücü ve desteği var” dedi. 

“ŞEFFAF VE HESAP VEREBİLİR OLACAĞIZ”
Toplumcu belediyecilik hizmetlerinden tüm halkın faydalanacağını belirten Bucak, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu nedenle vicdanen, ahlaken ve hukuken her birinizi bu ağır yükün altına elinizi koymaya davet ediyorum. Yönetimimiz sürecince şeffaf ve hesap verebilir olacağız. Attığımız her adımdan tüm kent halkı haberdar olacak. Kentin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan birikmiş tüm sorunlarını yine kentin tüm paydaşlarıyla ortaklaşarak çözeceğiz. Partili kimliğimiz olmakla birlikte hiçbir düşünceyi, birikimi ret etmeden her bir kentliye eşit, adil yaklaşım içinde olacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.”

“KAYNAKLARIMIZI HALKIN YARARINA KANALİZE EDECEĞİZ”
Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir yönetim politikasıyla hareket edeceklerini ifade eden Bucak, israf, şatafat ve kayırıcı uygulamaları halkın gündeminden çıkaracaklarını söyledi. “Kaynaklarımızı rantiyeye değil, kuruşuna kadar halkın yararına kanalize edeceğiz” diyen Bucak, konuşmasına şöyle devam etti: “Kadınların uğradığı her türlü haksızlığa, hak kaybına karşı daha da güçlendirici politikalar üreteceğiz. Halkın beklentilerini biliyoruz ve farkındayız. Diyarbakır’ımıza, Amed’imize yarışır ve beklentilere cevap olacak bir ortaklaşmayla çalışacağız. Sorumluluğumuzun farkındayız ve bu sorumluluğu sizlerle birlikte taşıyacağımızdan eminiz. Tüm meclis üyelerimizi bu anlamıyla ilgili komisyonlarda, çalışmalarda yer almaya, aktif katkı sunmaya davet ediyoruz. Başarıya birlikte imza atmaya davet ediyoruz. Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz. Bu zorlu yolculukta hepinize iyi çalışmalar diliyorum.”

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR MECLİS BAŞKANVEKİLLERİ SEÇİLDİ
Bucak’ın konuşmasının ardından Meclis Başkanvekilliğine Doğan Hatun, İkinci Başkanvekilliğine ise Evin Yelboğa seçildi. Meclis toplantısında, bazı komisyonlar kuruldu ve yetkilerin dağılımı yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir’den tarihi yapıda yeni çalışma Diyarbakır Büyükşehir’den tarihi yapıda yeni çalışma

Meclis Üyelerinin 89 kişilik listesi şöyle;
DOĞAN HATUN    
ABDULKADİR GÜLEÇ 
ABDULLAH DUMAN    
ABDURRAHMAN DALÇİÇEK    
ABDUSSELAM İNCEÖREN    
ADNAN ÖRHAN    
AFİFE KOLAKAN     
ALİ SUAT AKMEŞE
AMİNE KUTLAY    
AYHAN KARATEKİN    
AYNUR AKTAR    
BAHAR ORUÇ DEMİR    
BERFİN BULDİ    
BERFİN ORAK KAYA    
BERNA YİĞİTEL    
BESİLE NARİN    
CAHİDE AY    
CANAN EFE ŞAHİN    
CUMA KARAMAN    
ÇİĞDEM BOZKURT    
DEMET CEYLAN    
DENİZ YALÇİN    
DILBİRİN ODABAŞI DEMİROĞLU    
DİLEK DİYAR ÖZER    
EBRU YILMAZ    
EMİN AY
EMİNE AKIN
EMRA DOĞAN    
ERSİN ÖZGÖREN    
ESER SÖNMEZ    
ETHEM İPEK    
EVİN AY    
EVİN YELBOĞA    
EYYUP ÖĞÜNÇ    
FAHRİ KAPLAMA    
FATMA AY    
FIRAT SEYDAOĞLU    
FUAT MEHMETOĞLU    
GÜLAY KILIÇ    
GÜLİSTAN NAZLIER KOYUNCU    
GÜLŞEN SİNCAR    
GÜZEL KIRHAN    
HACER KURT    
HACİ AKENGİN    
HADİN DENİZ    
HAKİM AYDIN    
HAKKI KAYA    
HAMZA ÖNEN    
HAYAT ÖZMEZ    
HEVAL DEMİRALP    
HÜSEYİN KIZILARSLAN    
HÜSEYİN TAYINMAK    
İBRAHİM TÜRKAY    
İLHAN ÖNCÜ    
İLYAS BATBAY    
JİYAN KARAKAŞ    
KADER UZUN MADEN KUYU      
MAHMUT YOKUŞ
MEHMET KARAKUZU    
MEHMET SAİT TANRIKULU    
MEHMET ŞIK    
MEHMET TAHİR GÜLÇER      
MERVE UTLU    
MİZGİN EKİN    
NAZENİN KARADAŞ    
NEVİN OYMAN    
NURCAN DELİL    
ÖZLEM BAŞARİ    
RAHMİ GÖK    
RAMAZAN KOÇ    
REDUR DİJLE AYDIN    
SAFİYE AKDAĞ    
SAİT TOPKAYA    
SEMRA AKYÜZ    
SEVİM BİÇİCİ    
SİRAÇ ÇELİK    
ŞABAN BOZKUR     
ŞEHMUS ILIK    
ŞEHMUS KARAMEHMETOĞLU    
ŞEHNAZ ELÇİ    
ŞENESER KARADUMAN    
ŞİYAR GÜLDİKEN    
TUBA SANLI ERSÖZ    
TÜLAY SATI    
UMUT AYTAŞ    
VELAT ESEN    
ZİYA GÖKALP    
ZÜBEYİR ÇİÇEK

Kaynak: Haber Merkezi