Büyükşehir Belediyesi, evlenen çiftlerin mutlu günlerinde düğün sahipleri ve misafirlerine yönelik konvoylar, silah kullanımı ve gürültü kirliliği konusunda uyararak hatırlatmalarda bulundu. Belediye, kentte gürültü kirliliği oluşturan düğün konvoyları ile silah kullanımını engellemek için düğünlere konuk olan misafirlerinin de uyması gerekenleri sıraladı. Düğünlerde çevreye rahatsızlık veren davranışlardan uzak durulması gerektiğine vurgu yapan belediye, düğünlerde yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla bir dizi hatırlatma yaptı. 

Büyükşehir, “Düğün sahipleri ve misafirlerin dikkatine! Çevreye rahatsızlık veren davranışlardan lütfen uzak duralım” başlıklı uyarısında şu uyarılarda bulundu:  

DÜĞÜNLERDE HAVAYA  ATEŞ AÇMAYIN
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, düğünlerde havaya ateş açmak, düğünlerde karşılaşılan tehlikeli davranışlardan biri olduğunu, sıkılan her kurşunun bir insanın ölümüne ve yaralanmasına sebep olacağını vurguladı. Ayrıca, silah gürültüsüne maruz kalan kişilerin işitme kaybı yaşayabileceği de belirtildi.

Diyarbakır'da dikkat çeken eğitim: Çocuk kimdir? Diyarbakır'da dikkat çeken eğitim: Çocuk kimdir?

HAVAİ FİŞEK PATLATMAYIN
Havai fişekler, özellikle düğün gibi organizasyonlarda bir eğlence aracı olarak öne çıkmaktadır. Ancak, patlatılan her havai fişek, onlarca kuşun ölümüne ve kedi ile köpeklerin kalp krizi geçirmesine sebep olabiliyor.

KORNAYA BASMAYIN
Özellikle düğünlerde yüksek sesle konvoylarda yüksek sesle kornaya basmak, çevrede yaşayan vatandaşları rahatsız ederken kentin gürültü kirliliğini artırıyor. Gürültüye sebep vermemek için kornaya basılmaması konusunda uyarı geldi. 

TRAFİK AKIŞINI ENGELLEMEYİN 
Düğün sonrası oluşan konvoylar, trafikte riskli durumlar yaratıyor. Özellikle hatalı araç kullanımı ve tehlikeli hareketler, trafik kazalarına yol açabiliyor. Büyükşehirden yapılan uyarıda, düğünlerde bu tarz davranışlardan uzak durulmasının meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçileceği vurgulandı.

Muhabir: Remziye ÇELİK