Diyarbakırlı gençler Sezai Karakoç hatırasına kitap okudu! Diyarbakırlı gençler Sezai Karakoç hatırasına kitap okudu!

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü rüşvet soruşturması kapsamında geçen yıl gözaltına alınıp daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun evine dün polis baskını düzenlendi.

Olaya ilişkin resmi X (twitter) hesabından İçişleri Bakanı ve Diyarbakır Valiliği’ne çağrıda bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun şu ifadeleri kullandı:

“Suçu savcılık tarafından tespit edilmiş. Kendi zimmetine geçirdiği malları, başkalarına sattığı arsaların tekrardan Bağlar belediyesine devredilmesi gerekiyor. Halkın olan halka geri verilmelidir.

NE OLMUŞTU?
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla 2019 yerel seçimlerinde AK Partili Hüseyin Beyoğlu'na teslim edilen Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi'ne dönük rüşvet soruşturması sürüyor. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü rüşvet soruşturması kapsamında geçen yıl gözaltına alınıp daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile aralarında eski belediye çalışanlarının da olduğu 14 yakınının adreslerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Aramalarda ele geçirilen yüklü miktardaki döviz ve altın ile şüphelilerin üzerlerine kayıtlı taşınmazlara tedbiren el konuldu.

Kaynak: Haber Merkezi