Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, özelikle Maraş merkezli depremlerde de etkilenen Bağlar ilçesinde kentsel dönüşüm yapılmasına ve kentte dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut projesine ilişkin Duvar’a konuştu. Bucak, “Başta Bağlar olmak üzere yerinde dönüşüm mekanizmasını bütçesini de oluşturarak hayata geçirmek istiyoruz. Tabi bu merkezi hükümetten bağımsız düşünülemez. Yerel yönetimler kendi başına yerinde dönüşüme bütçe, fon ayıramaz. Bunun bir şekilde merkezi hükümetle işbirliği çerçevesinde yürütülmesi lazım.” Dedi. 

Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Projelerinde Son Durum Ne 

Diyarbakır’da kadınlara  toplumsal cinsiyet eğitimi verildi! Diyarbakır’da kadınlara toplumsal cinsiyet eğitimi verildi!

“MERKEZİ HÜKÜMETTEN BAĞIMSIZ DÜŞÜNÜLEMEZ”
Eş Başkan Bucak’ın açıklaması şöyle: “Eski Bağlar'ın yerinde dönüşümü projesi yeni bir şey değil aslında. Bu depremin de sorunu değil. Çok iyi hatırlıyorum, 2006-2007 yıllarında Diyarbakır'a yerleştiğimde de o zamanki belediye yönetiminin bu yönde öngörülü bir projesi vardı. O zaman belki bir fikir, bir anlayış olarak ortadaydı. Ancak siyaseten başka süreçler yaşadık ve kayyımlar atandı. Bazen hayıflanıyorum, kayyımlar atanmamış olsaydı ortak bir akılla yerinde dönüşüm gerçekleşebilir miydi, diye. Yani Bağlar'ın o yıllarda da bu sorunu vardı, şimdi depremle birlikte daha devasa büyük bir sorun oldu. Başta Bağlar olmak üzere yerinde dönüşüm mekanizmasını bütçesini de oluşturarak hayata geçirmek istiyoruz. Tabi bu merkezi hükümetten bağımsız düşünülemez. Yerel yönetimler kendi başına yerinde dönüşüme bütçe, fon ayıramaz. Bunun bir şekilde merkezi hükümetle işbirliği çerçevesinde yürütülmesi lazım. 

Diyarbakır'ın Bağlar Ilçesi

“KENDİ KAYNAĞIMIZI, GÜCÜMÜZÜ ORTAYA KOYMAYA HAZIRIZ”
Bence 8 yıllık kayyım süreci, bu kentin iş insanları çevresinde de böyle bir hassasiyeti, dayanışmayı da açığa çıkarttı. Doğru temelde tartışıp doğru temelde bu enerjiyi kanalize edebilmek lazım. Evet, gerçekten bu şehirle gönül bağı olan, bu şehirde yaşayan ya da dışarıda yaşayan ama maddi sermayesi burada olan herkesi bu çalışmaya katmak lazım. Biz de bu süreci koordine etmeye, kendi kaynağımızı, gücümüzü ortaya koymaya hazırız.”

Kaynak: Haber Merkezi