Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (DİTAM), kentte düzenlediği “Diyarbakır, yerel hizmetler ve ortak akıl” başlıklı toplantıya katıldı.

DİYARBAKIR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM
Dar gelirli ve yoksul kesimlerin barınma sorununa çözüm aradıklarını dile getiren Bucak: “Bağlar’ın yerinde dönüşüm sorunu var ve deprem sonrası yaşanan krizler var. Bağlar, Şehitlik, Huzurevleri, Fiskaya’da deprem sonrası yaşanan tahribatlar kenttin orta yerinde duruyor. Yoksul halkın konut sorununa bir bakış açısı geliştirmemiz gerekiyor. Buradan herkese çağrı yapıyorum. Amed'de bir model oluşturabiliriz, buna inancımız ve gücümüz de var." 

ON GÖZLÜ KÖPRÜ İŞGAL ALTINDA
Dicle Nehrinin tarifsiz ve statüsüz bırakıldığını vurgulayan Hatun ise, “Bunun için de çalışmalarımız var. UNESCO Kültürel Peyzaj Alanı deniliyor buna. Bu bizim için sahiplenme fırsatıdır. Bunun için ciddi diplomatik çalışmalara ihtiyaç var. On Gözlü Köprü çevresinde çok sayıda kafe var, bölgeyi işgal etmişler. Bu soruna bir çözüm bulunmalı” diye konuştu.

Diyarbakır’da yangınların arttığı bölgede denetim Diyarbakır’da yangınların arttığı bölgede denetim

“BAKANLA GÖRÜŞMEK İSTİYORDUK”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un önceki gün kentte gelerek deprem bölgelerine dair koordinasyon toplantısı düzenlediğini hatırlatan Hatun, “Çevre ve Şehircilik Bakanı şehre geldi, toplantı yaptı. Biz kendisiyle görüşmek istiyorduk ancak görüşmedi. ‘Fiskaya’yı, Benuseni yıkacağız’ dedi ama neden metruk binaları yıkmıyor? Oysa belediyeye versinler, biz yıkabiliriz, halkımızın güvenliğini sağlayabiliriz” dedi. 

Kaynak: Bülten