Diyarbakır’ın tescilli meşhur yemeği Ciğer Kebabı, ustaların tezgâh ve ocakları özellikle yaz aylarında tarih, kültür ve coğrafyaya tanıklık etmek isteyenlerin bir araya geldikleri ortak alanlar haline geldiği biliniyor. Ciğer hayranları olarak Diyarbakır halkı bu lezzeti günün her saatinde tüketiyor olsa da özellikle yaz akşamları tezgâhlar daha çok yoğun olduğu görülüyor. Hal böyle olunca gerek turistler gerekse yerli halkın en çok dürüm mü? Yoksa porsiyon mu? Seçtikleri sorusu akıllara geliyor. Peki, Diyarbakırlılar en çok hangisinden yana? İşte cevabı…
DİYARBAKIR HALKI PORSİYONU TERCİH EDİYOR
Türkiye’de en çok ciğerin tüketildiği yer olarak bilinen Diyarbakır’da dürüm ve porsiyon ciğer fiyatları merak konusu oldu. Diyarbakırlıların kahvaltıda bile tükettiği ciğerin porsiyon fiyatı vatandaşlar tarafından pahalı görülse de ağızda bıraktığı tat ve lezzetinden dolayı porsiyondan da vazgeçilmiyor.
DÜRÜM VE PORSİYON FİYATLARI ŞÖYLE:
Diyarbakır’ın tescilli ciğer kasaplarda çiğ hali 380 liradan 500 liraya çıkarken, dürümü 135 lira, porsiyon fiyatı ise yaklaşık 270 liradan satılıyor.