Ekonomik zorluklar karşısında vatandaşların sesi olmak amacıyla Diyarbakır’da gerçekleştirdiğimiz sokak röportajlarında, pek çok kişi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti. Vatandaşlar özellikle konut kiralarının fahiş artışlarından dert yanarken, gençler ise okul hayatını sonlandırmak zorunda kalıp çalışma hayatına başladıklarını belirtti.

Diyarbakır’da tezgâh fiyatı 7 lira, markette 75 lira! Diyarbakır’da tezgâh fiyatı 7 lira, markette 75 lira!

AHIR GİBİ EVLERE 7 BİN LİRA KİRA İSTİYORLAR
Ulu Camide konuşan bir vatandaş ise şöyle sözlerine devam etti; “Ben dükkan sahibiyim. Az çok geçinebiliyoruz. Fakat geçinemeyen insan çoktur. Mesela ben Batman’da yaşıyorum. Ev kiraları çok yüksektir. Affedersiniz ama bazı evlerde hayvan bile beslenemez ama kira fiyatı 7 bin liradan başlıyor. Normal evler 15-20 bin lira kiradır. Asgari ücret alan bir insan nasıl geçinsin” Diye konuştu

“BİZ SÜRÜNMEK DEĞİL EĞLENMEK İSTİYORUZ”
Diyarbakır’da okula devam edemeyerek Antalya’da inşaatta çalıştığını söyleyen bir genç; “Hakikatı konuşalım bu gidişat hiç iyi değildir. Bugün bu gençler olarak eğer biz feryat ediyorsak gerisini baştakiler düşünsün. Bizim hakkımız halimiz sürünmek değildi, okumaktı eğlenmekti. Bizde istiyorduk okuyalım ama demek elden gelmiyor. Bugün ben Antalya’dan ehliyetim için geldim. İnşatta çalışarak geçimimi sağlıyorum” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL