Diyarbakır dahil Türkiye’nin milyonluk kentlerinde yaşam maliyetlerinde ciddi artış yaşanırken asgari ücrette bu maliyetler karşısında ciddi bir şekilde erimeye başladı.

Dikkat! Elektrik ve doğalgaz faturalarınız aniden yükselebilir Dikkat! Elektrik ve doğalgaz faturalarınız aniden yükselebilir

TEMMUZ’DA ARA ZAM GELMEDİ AMA FİYATLAR YÜKSELDİ!

Yaz döneminde memur ve emeklilere ara zam yapılırken asgari ücrete ara zam gelmemesi, sürecin asgari ücretliler için daha zor geçmesine sebep oldu. Fiyatlarda yaşanan artış yaşam maliyetini daha da güçleştirirken İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır gibi büyük kentlerde bu durumdan en fazla etkilenen kentler arasında yer aldı.

“ASGARİ ÜCRET YAŞAM MALİYETİ KARŞISINDA ERİDİ”

İstanbul’da yaşam maliyeti hızla artış yaşarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökçe, “Asgari ücret yaşam maliyetleri karşısında eridi" ifadelerini kullandı.

Gökçe, "Maaşlar yaşam maliyetleri karşısında eriyecek. Yaşam maliyetleri artarken gelirler maliyetleri daha da karşılayamaz bir hale gelecek. Enflasyonun tüm ağırlığı ne yazık ki çalışanların sırtına vuruluyor. Çalışanlar, emekliler ve memurlar enflasyonun altında eziliyor" dedi.

Muhabir: Onurcan GÜLER