DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yürüttüğü Çevre Operasyonel Programı ve IPA kapsamındaki çevre altyapı projeleri, 31 Aralık 2017 tarihi itibariyle tamamlanmıştı.

Avrupa Birliği adına Semper Denetim Firması ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Diyarbakır İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, Diyarbakır Kanalizasyon ve Yağmursuyu Projesi, Diyarbakır Atıksu Projesi için Ekipman Temini Projesi, Silvan İçme Suyu Temini Projesi, Silvan İçme Suyu Temini Projesi için Ekipman Temini Projesi”nde program önceliği hedeflerine ulaşıp ulaşmadığı, amaç ve fonksiyonlarını yerine getirip getirilmediği, tanıtım, görünürlük ve bilgi gerekliliklerine ilişkin eksikliklerin olup olmadığı hususlarında denetim yapıldı.

Diyarbakır’ın en büyük mahallesi bölünüyor mu? Valilik karar verdi Diyarbakır’ın en büyük mahallesi bölünüyor mu? Valilik karar verdi

Semper Denetim Firması ile bakanlık uzmanları, DİSKİ yetkilileri ile hem kent merkezinde hem de projelerin uygulama yerlerinde gerekli saha gezileri ve denetimleri gerçekleştirdi.

Kaynak: Bülten