Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Yenişehir ilçesine bağlı Hantepe (Tilham) Mahallesini ziyaret ederek, yurttaşlar bir araya geldi. Mahalle kahvesinde yurttaşlarla sohbet eden Hatun, talep ve sorunları dinledi. Mahalle için yapılması planlanan yolda incelemelerde bulunan Eş Başkan Hatun, Hantepe Mahallesinin 4 kilometrelik yol sorununu çözeceklerini ifade etti. 

Ayrıca, Mahalle yolu güzergahı yakınında bulunan tarihi Roma Yolunda incelemelerde bulunan Hatun, yol için korunma çağrısında bulundu.

“ZORUNLU HİZMETLER YAPILMADI”
Eş Başkan Hatun, kayyım yönetiminin kentte yarattığı tahribatlara dikkat çekerek, zorunlu hizmetlerin yapılmadığı, belediyenin bütçesi ile resmi kurumlara binaların yapıldığını belirtti. Göreve geldiklerinden sonra kent merkezinde 24 kilometre kanalizasyon hattının arızalı olduğunu tespit ettiklerini ve bunun 12 kilometresinin bakım ve onarımını yaptıklarını ifade eden Hatun, “Eğer yapmasaydık önceki gün yağan yağmur şehri alıp götürürdü” dedi. 

“4 YILLIK ÇALIŞMA YAPTIK”
5 buçuk ayda dönüp arkalarına baktıklarında 4 yıllık çalışma yaptıklarını, ancak hala sorunlar fazla olduğu için gönüllerinin rahat olmadığını belirten Hatun, bu tempoyla çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

EŞ BAŞKAN DOĞAN, PAMUK TARLASINDAKİ İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ
Eş Başkan Hatun, mahalle ziyaretinin ardından yol güzergahı üzerinden bulunan pamuk tarlasında çalışan işçileri de ziyaret ederek onlarla sohbet etti, pamuk topladı. 

Diyarbakır Büyükşehir’den ulaşım kararı: Dağkapı’ya kadar uzatıldı Diyarbakır Büyükşehir’den ulaşım kararı: Dağkapı’ya kadar uzatıldı

Mahalle ziyaretinde Eş Başkan Hatun’a, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aziz Özdoğan, daire başkanları ve meclis üyeleri eşlik etti.

“5 YILLIK HESAPLAR YAPIYORUZ”
Kırsal mahallelere yol, su ve kanalizasyon hizmeti verilmediğini kaydeden Hatun, “Biz günlük hesaplar yapmıyoruz. Biz 5 yıllık hesaplar yapıyoruz. Bir seçimden diğerine kadar. Stratejik planımızı buna göre hazırlıyoruz” diye konuştu.

Diyarbakır’ın Roma Yolu

“ROMA YOLU KORUNMALI”
Mahalle yolu güzergahı yakınında bulunan tarihi Roma Yolunda incelemelerde bulunan Hatun, bölgedeki kum ocağı için tarihi yolun üzerine köprü yapıldığını belirtti. Yolun 2 bin yıllık tarihi olduğunu kaydeden Hatun, şöyle konuştu: “’Roma Yolu’ sahipsiz kalmış. Tarihi bir yer. Üzerinde çalışma yapılmalı ve korunmalı. Oraya kum ocağı kurmuşlar, bu ona saygısızlıktır.”

Diyarbakır'daki Roma Yolu Nerede İşte Adresi

ROMA YOLU HAKKINDA
Geçmişi yaklaşık 2000 yıl olan tarihi Roma yolu, tahminlere göre Diyarbakır'ın Eğil ilçesinden başlayıp Sur ilçesine kadar devam ediyor. Diyarbakır'a yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Roma İmparatorluğu döneminden kalma Roma yolu ve köprüsü tescilli yapı olmasına rağmen vatandaşlar tarafından pek bilinmiyor. Ancak son yıllarda bu tarihi yapının sadece 1 kilometrelik bölümü sağlam kalabildi. Birkaç yıl önce keşfedilen tarihi Roma yolu Yenişehir ilçesi sınırları içerisinde kalıyor.

Kaynak: Bülten