Diyarbakır Yenişehir ilçesi Eski Hal civarındaki Sakatatlar Çarşı’nın karşısında bulunan bir ara sokakta ağustos ayında kırılan kanalizasyon borusunu değiştirmek için DİSKİ ekiplerince sökülen kaldırım taşlarının yerine döşenmesi için Mücadele gazetemizin 18 Eylül’de “Diyarbakır’da ‘kaldırım taşı’ çilesi” başlığıyla servis ettiği haberde; ilgili belediyeye çağrıda bulunan kasap Tekin Nemutlu, 3 gün içinde geleceklerini belirten Yenişehir İlçe Belediyesi’nin kendilerini oyaladığını ve bu nedenle vatandaşların mağdur olduğunu savunmuştu.

BELEDİYE YAPMAYINCA İŞ ESNAFA DÜŞTÜ

DİSKİ ekiplerince ağustos ayında yapılan çalışmalar sırasında sökülen kaldırım taşları aradan geçen zamana rağmen döşenmeyince iş esnafa kaldı.

Kırılan kanalizasyon borusunu değiştirmek için DİSKİ ekiplerince kaldırım taşları sökülüp yeniden döşenmediği için dükkanının önünde su birikintisi ve çamur oluştuğunu öne süren kasap Nemutlu, şöyle konuştu:

“Bugün yarın geleceğiz diyen Yenişehir ilçe Belediyesi bizi hep oyaladı. Bu taşların döşenmesi için muhtarla da iletişime geçtik. Ancak yine de hiç kimse gelmedi. Taşlar döşenmediği için bu sokak çamur ve su içinde kalıyor. Vatandaş ve esnaf mağdur oluyor. Tüm çağrılarımıza rağmen belediye ekipleri gelmeyince bu kaldırım taşlarını biz esnaf olarak gelişigüzel kendimiz döşedik. İş başa düşünce yapmak zorunda kaldık. Belediyenin yapması gereken işi biz esnaf yaptık. Ama belediye hala bugün yarın geleceğiz diyor. Bakalım ne zaman gelecek?”

Haber: Orhan YALÇIN

Editör: Orhan Yalçın