Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on dördüncü durağı, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Diyarbakır oldu. Diyarbakır festival için çevre illerden yüzlerce misafir ağırlıyor. Diyarbakır Kültür Yolu Festivali kapsamında kültür ve sanatı birleştiren yüzlerce etkinlik festival katılımcılarıyla buluşmaya devam ediyor. Festival kapsamında, çevre illerden de Diyarbakır’a yoğun bir katılım oluyor. 

FESTİVAL KAPSAMINDA DİYARBAKIR’A YOĞUN KATILIM
Festival katılımcısı bir vatandaş, “Diyarbakır’a Ankara’dan geldim, etkinliği televizyonda gördüm. Etkinliklere katılmak için geldim” dedi. Bir diğer vatandaş ise etkinliği düzenleyen tüm kurumlara teşekkür ederken, başka bir vatandaş, “Festival harika geçiyor, çocuklar ve yetişkinler için çok güzel etkinliklere katılıyoruz” dedi. Festivale katılan bir genç, “Sevdiğim insanların gelip konser vermesi beni çok sevindiriyor. Her zaman böyle etkinliklerin olmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Dicle Nehri’nde inceleme bitti: Beyaz köpüğün sebebi belli oldu Dicle Nehri’nde inceleme bitti: Beyaz köpüğün sebebi belli oldu

Diyarbakır esnafı ise, “Diyarbakır için çok iyi oldu, doluluk oranımız istediğimizden daha iyi gidiyor. Çevre illerden geldiler, festival yoğun bir ilgi yarattı, satışlarımız iyi gidiyor” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi