Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, 5 yıllık Stratejik Plan hazırlıkları kapsamında ilçeye bağlı 5 Nisan mahallesinde halkın talep ve önerilerini dinlemek ve buna göre 2025 yılı bütçesini hazırlamak amacıyla halk buluşması gerçekleştirdi. 5 Nisan Meydan Parkı'nda düzenlenen halk buluşmasında Ayaz ve Çelik'in yanı sıra Eş başkan yardımcıları Jiyan Aslan ve Reşat Yücel, meclis üyeleri, birim müdürleri, personeller de hazır bulundu.

Diyarbakır’da bir mahalle ve 2 okuldaki su sorununa son! Diyarbakır’da bir mahalle ve 2 okuldaki su sorununa son!

HALKIN TALEPLERİ NOT ALINDI
Belediyenin tüm birimlerinden personeller masa kurarak halkın taleplerini kayıt altına aldı. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, çocuklarla yüz boyama ve çeşitli etkinlikler düzenlenirken, açılış Kadın ve Aile Müdürlüğü’ne bağlı Bağ Evi'nde konservatuara hazırlık yapan öğrencilerin müzik dinletisi ile yapıldı.

KENT LOKANTASI TALEBİ VE ULAŞIM SORUNU
Buluşmada önce çocuklar söz aldı. Çocukların talepleri ilgili müdürlükler tarafından not alınırken, mahalle sakinleri ise temizlik, alt yapı ve metruk binalara dair sorunlarını aktaran mahalle sakinlerinin, doğalgaz talebi de ön plana çıktı. Yine ulaşım konusunda kolaylık talep eden vatandaşlar, kent lokantası ihtiyacını dile getirdi.

GENÇLER KÜTÜPHANE VE SPOR ALANI İSTEDİ
Mahalledeki gençler, kütüphane ve spor alanları isterken, kadınlar da çocuklar için sosyal etkinlikler ve eğitim alanları, kendileri için ise sosyal alanların yanı sıra güvenli sokaklar talep etti. Vatandaşların talep ve ihtiyaçları ilgili müdürlükler tarafından tek tek not alındı.

Talep ve önerilerin ardından eşbaşkanlar kapanış konuşmasını yaparak, 5 yıllık Stratejik Planı halkla beraber yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: MA