Diyarbakır’ın Hani ilçesine tayin olan Kaymakam Mevlana Kürkçü kimdir? 1989 yılında Konya’nın Kadınhanı ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Kadınhanı İlçesi Raziye Hatun İlköğretim Okulunda tamamladı. Lise eğitimin Konya’da Selçuk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2008 yılında Koç Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü tam burslu olarak kazanarak Üniversite eğitimine başladı. 

Diyarbakır'ın Hani Ilçesi

2016 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörü olarak göreve başladı. 2017 yılında Avrupa Konseyi Demokrasi ve Yönetim Komitesi Toplantısında Türk Delegeliği yaptı.

2019 YILINDA KAYMAKAM ADAYI OLARAK GÖREV ALDI!
2018 yılında RTÜK Uzmanlığı görevinde bulunan Kaymakam 2019 yılında Kaymakam Adayı olarak Konya Valiliği’nde göreve başladı. Aydın İli Çine İlçesi ve Antep’in İslahiye İlçelerinde Kaymakam Refikliği yaptıktan sonra Antalya İli İbradı İlçesi Kaymakam Vekilliği görevinde yaklaşık 20 ay bulundu. Ankara’da aldığı Kaymakamlık Kursunu tamamladıktan sonra 2021’de Balıkesir İvrindi Kaymakamı olarak görev aldı. 2023 yılında ise Kırşehir Vali Yardımcılığı görevine başlayan Kürkçü, son yayımlanan karar ile beraber Diyarbakır’ın Hani ilçesinin yeni kaymakamı oldu.

Diyarbakır’da ağaçta görüldü! Gece avlanıyor, sayıları hızla artıyor Diyarbakır’da ağaçta görüldü! Gece avlanıyor, sayıları hızla artıyor

Evli olan Kürkçü, ileri derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi