Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda misafir edilen emekliler, Diyarbakır’ın tarihi yerlerini gezme fırsatı buldu. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Diyarbakır’a gezmeye gelen Lütfiye Çanacık ise, yazdığı yazıyla Diyarbakır izlenimlerini Mücadele’ye paylaştı. Diyarbakır’ı hat tablosuna benzeten Çanacık şu ifadelere yer verdi:

“Güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayatından lezzet alır. Maneviyatı yüksek ruhu eşsiz güzellikleri barındırıyor. El emeği göz nuruyla hazırlanmış Diyarbakır hat tablo gibisin bakmaya gezmeye görmeye doyamadım.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 2024 yılını Emeklilik Yılı ilan etmesiyle birlikte, SGK’nın GSB ile yapmış olduğu bir protokol ile KYK yurtlarında ücretsiz konaklamak biz emeklilerin yüzünü güldürdü.

İğne oyası surları sırları ile birlikte UNESCO tarafından dünya çapında koruma altında. Time Dergisi gezilecekler listesinde yer alan Diyarbakır’a defalarca gelsem yine gelmek isterim, “Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez”diyen Şeyh Said İslam Şehidimiz ile başlayan Diyarbakır sevdamız artarak devam ediyor.

Her geldiğimde daha da güzel, yalnız olsam da huzurla gezdiğim rahatsız edici bakışlara rastlamadığım İslâmiyeti doyarak yaşadığım ve Doğunun Müslüman kimliğinin bozulmadan günümüze kadar devam etmesini hayranlıkla izlediğim gözlediğim şehir.

Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor! Diyarbakır Bağlar’da mahalleli doğalgaz istiyor!

Binbir çeşit renk ile harmanlanan farkındalık oluşturuyor gönlümde. Dili, kültürü, medeniyetler ittifakı Gönüllüleri fetheden. Attığım her adımda tarihî eser ve yerli yabancı turistlerin ilgisini çekiyor gün geçtikçe.

Konakladığımız KYK yurdu olan İyaz Bin Ganem kimdir hayatı biyografisi merak uyandırıyor zihnimde.

Siyah bazalt taşı ile yapılmış Camileri, konakları, köşkleri her birinin ayrı ayrı hikayesi ve önemi var Diyarbakır’da.

Surların içinde keşfettiğim çocuklar ile müzik korosu kurmak, onların kutsal bildikleri çalgıları erbane eşliğinde Kürtçe, Kurmanca, Zazaca ve Türkçe şarkıları dinlemek çok dilli olmanın vermiş olduğu mutlulukla Dengbej evinde buldum kendimi. Büyükşehir’e bağlı Dengbejlerimizin müzik aletleri olmadan kendi sesleri ile dile getirdikleri 6 Şubat Depremi için yazdıklarını dinlemek, kültürel ve sanatsal etkinlikler planlamak ve hayata geçirilmesi ayrıca güzel.

İslam'ın vicdan ve merhametini gösterenlere selâm olsun. Din kardeşliğimizi en üst seviyede yaşadığım şehir. Huzur ve güven veren Hevsel Bahçeleri yeşil yeşil bakıyor surların gerisinden bereketli Topraklar üzerinde barış yüreklerde yükseliyor.

Dicle nehri kıyısında kafeler restoranlar, yine tarihî On Gözlü Köprü üzerinde gece gündüz çekilen düğün halaylarına eşlik etmemek mümkün değildir.

Geçmişte Güneşin doğuşu ile açılan kapıları, batışı ile kapanan kapıları her daim açık dostlara teşekkür ederim.

Türkiye Yüzyılının parlayan yıldızı oldun. Hiçbir zaman ümidini kaybetme. Birçok cami, müze, konak, köşk, surları, kapıları, burçları gezdim lakin bitiremedim. Diyarbakır Annelerimi göremedim daha, onlar için özel geleceğim inşallah.

Sayın Diyarbakır Valimiz Murat Zorluoğlu'nun bu kültürel ve tarihi mirasımıza sahip çıkarak koruyacak şekilde yönetmeye çalıştığını biliyorum, kendisi ile tanışma fırsatı bulamadım ama Diyarbakır sevdamız artarak devam ediyor.

Esnafların sorunlarını çözmek, halk ile iç içe olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti ancak istihdama yönelik projelerin hayata geçirilmesi için fırsatları bekliyoruz inşallah.

Son olarak; Yediren, içiren, gezdiren Allah'a hamdolsun. 

Biz emeklileri memnun edip, yüzlerimizi güldüren projede emeği geçenlere SGK Diyarbakır İl Müdürlüğü personeline, Diyarbakır İyaz Bin Ganem KYK yurt personeline güler yüzleri için teşekkür ederim.

Diyarbakır hat tablo gibisin bakmaya gezmeye görmeye doyamadım sana olan sevgim gün geçtikçe artıyor.

Sevgiyle kalın…”

Kaynak: Haber Merkezi