Diyarbakır’da yaz mevsimiyle birlikte karpuz ve kavunlar semt pazarları ve seyyar tezgahlarda yerini aldı. 

İklimi nedeniyle daha erken olgunlaştığı için yaklaşık 2 aydır Adana’dan kente getirilip satılan karpuzların yerini nihayet Diyarbakır Karpuzu almaya başladı.

İklim koşulları nedeniyle ancak temmuz ayının ikinci haftasında hasadı yapılan tescilli Diyarbakır Karpuzu tezgah ve semt pazarlarında yavaş yavaş yerini almaya başladı.

Kent halkı, yaklaşık 2 aydır Adana’dan getirilen karpuzları tüketirken, bugünlerde hasadına başlanan Diyarbakır Karpuzu’nu artık tüketmeye başladı.

Tadı ve lezzetiyle damakların vazgeçilmezi olan Diyarbakır Karpuzu’nun çıkmasıyla satışlarında artış olduğunu dile getiren Yenişehir ilçesindeki Eski Hal esnafı, 41 yaşındaki Engin Uçar, meşhur Diyarbakır Karpuz’unun Adana karpuzundan daha çok lezzetli ve daha çok tatlı olduğunu söyledi. 

Tezgahındaki karpuz ve kavunların Bismil ilçesinden getirildiğini ifade eden Uçar, meşhur Diyarbakır Karpuzu’nun kilosunun 8 lira, bal gibi kavunların da 10 lira olduğunu söyledi.

Kavunların tanesinin de 10-20 lira arasında değiştiğini dile getiren Uçar, satışların çok iyi olduğunu belirterek, “Çalışana ekmek var, çalışmayana ekmek yok” diyerek yıllardır sebze meyve sattığına dikkat çekti.

Diyarbakır Karpuzu’nun çıkmasıyla Adana karpuzunun arka planda kaldığına dikkat çeken Uçar, Diyarbakır Karpuzu’nun eylül ayının sonuna kadar tezgahlardaki yerini alacağını belirterek, vatandaşları tadı ve lezzetiyle ün salan tescilli Diyarbakır Karpuzu’nu tüketmeye davet etti.

Haber: Orhan YALÇIN

Editör: Orhan Yalçın