Diyarbakır’da üreticiler her gün hasat ettikleri karpuzu pazara götürüp satıyor. Karpuzu mevsimlik işçiler tarlada topluyor ve toplanan karpuz, tırlara yüklenerek 81 kente gönderiliyor.

“KARPUZDA HASTALIK YOK”
Rüdaw’a konuşan işçilerden Resul Ateş, Suruç’tan Diyarbakır’a geldiğini belirterek geçtiğimiz sene karpuzda hastalık olduğunu ancak bu sene olmadığını söyledi. Ateş bu seneki karpuzların lezzetli olduğunu kaydetti ve kilosunun 10-13 liradan aşağı olmayacağını bildirdi.

“BU SENEKİ KARPUZLAR ÇOK İYİ”
Hüseyin Çetin adlı işçi ise hasatta karşılaştıkları zorluklara ilişkin konuştu: “30 işçi Suruç’tan geldik ve burada çalışıyoruz. Burada iş bittikten sonra Muş’a ve oradan da Elazığ’a gideceğiz. İşimiz çok zor, ancak ne yapalım. Bu seneki karpuzlar çok iyi, hasat çok iyi, bu sene ayrıca karpuz hastalığı da yok.”

“DİYARBAKIR KARPUZU ŞEKER GİBİ, ADANA KARPUZU NE Kİ”
Çınar ilçesine bağlı Kazıktepe köyünde yaklaşık 10 TIR ürünü almak için bekliyor. Karpuz ticareti yapan Levent Sönmez, “Ben Muş’tan bu karpuzlar için geldim. Diyarbakır’a kurban olurum. Diyarbakır karpuzu şeker gibi, Adana karpuzu ne ki! Herkes gelip buradan karpuz alsın. Buradakiler organiktir. Hepsi gübreli ve ilaçlı” dedi.

Çiftçi Mehmet Atik ise “Diyarbakır-Karacadağ karpuzlarının tadı çok iyidir. Karacadağ akşamları serin, gündüzleri ise sıcaktır. Karpuzun aroması çok iyi oluyor” dedi.

Diyarbakır Çermik hava durumu nasıl? Diyarbakır Çermik hava durumu nasıl?

Haşim Özbek ise “Bu sene Adana karpuzunu dolu ve yağmur vurdu, o yüzden mahsulleri kötü oldu. Diyarbakır karpuzu bu sene iyi. Biz geçen sene zarar ettik ancak bu sene kar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Rüdaw