Diyarbakır Karpuzunun temmuz ayında çıkmasıyla birlikte kent halkı, daha erken çıktığı için tükettiği haziran ayının sonuna kadar tükettiği Adana karpuzlarını bırakarak artık kendi tescilli karpuzunu tüketmeye başladı.

Tadı, lezzeti ve büyüklüğüyle dünyaya nam salan Diyarbakır Karpuzunun çıkmasıyla kent halkı kilosu 10-12 lira arasında değişen kendi yerli karpuzunu bolca tüketiyor.

Diyarbakır Karpuzunun ardından kavunu da birçok tezgâhta yerini almış durumda. Tıpkı Diyarbakır Karpuzu gibi Diyarbakır kavunu da (köy kavunu) geç çıktığı için vatandaşlar, ‘İsrail kavunu’ diye nitelendirilen kavunları şimdiye kadar tüketiyordu.

Kendi yerli kavunlarının tezgâhta yer almasıyla birlikte İsrail kavunlarını yemeyi bırakan vatandaşlar rengiyle, kokusuyla, tadı ve lezzetiyle göze ve damağa hitap eden kavunları alıp evine götürerek tüketmeye başladı.

İsrail kavunlarıyla mukayese edilemeyecek kadar lezzetli olan Diyarbakır kavunlarının kilosu ise yer yer 12-15 lira arasında değişiyor.

Kentin birçok noktasındaki sabit ve seyyar tezgâhlarda bulunan ve en az tadı kadar rengiyle de dikkatleri kendi üzerine çeken yerli kavunların eylül ayının sonuna kadar tezgâhlarda olması bekleniyor.

Haber: Orhan YALÇIN

Editör: Orhan Yalçın