Geçen haftalarda Diyarbakır’da tezgahlarda yerini almaya başlayan Diyarbakır Kavunu, tanesi 40 liradan başlıyor. Ortalama 2 ila 2,5 kilo arasında gelen kavunun tohumu ise Hatay'ın Kırıkhan ilçesinden temin ediliyor. Diyarbakır semt pazarında karpuz ve kavun satışı yapan bir pazarcı esnafının ise kavun tezgahına koyduğu "Aman Dikkat Bağımlılık Yapar" pankartı ise dikkat çekti.

TOHUMU KIRIKHAN'DAN, TOĞRAĞI KARACADAĞ'DAN
Bu yıl yaşanan iklim koşulları nedeniyle hasadı erken yapılan Diyarbakır Kavunu, tezgah ve semt pazarlarında yerini aldı. Karacadağlı üreticilerin Hatay Kırıkhan'dan getirdikleri kavunun tohumu ile susuz ve gübresiz bir şekilde yetiştirilen kavunlar, halk tarafından da tercih ediliyor. Kavunun tat ve lezzet olarak çokça tercih edildiğini belirten Karacadağlı esnaf ise satışlardan memnun. Boyutuna göre kavunlara fiyat belirlediğini söyleyen esnaf, kavunun en küçüğünü 40, en büyüğünü ise 60 liradan verdiklerini söyledi. Bir kavunun ortalama ağırlığı ise 2-2.50 kilo arasında değişiyor.

 

Diyarbakır Valisinden 2 defa yardım söz aldı! Cevap bekliyor Diyarbakır Valisinden 2 defa yardım söz aldı! Cevap bekliyor

AMAN DİKKAT BAĞIMLILIK YAPAR!
Diyarbakır Kavunu satışı yapan bir pazar esnafı kavun tezgahına koyduğu, "Kırıkhan Tohumu… Karacadağ Beji Susuz ve Gübresiz Yetiştirme.. Aman Dikkat! Bağımlılık Yapar! İçi Bal, Dışı Turuncu Kavun" yazılı pankartla ortaya güzel bir görüntü çıkardı. Yazdığı yazı ile Diyarbakır kavununun da önemine dikkat çeken esnafın pankartı çevredekilerin de ilgisini gördü.

Muhabir: Remziye ÇELİK