Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı (DİKO) Mehmet Yüksel, kentteki kuyumcu esnafının işyerlerine astığı manevi şahsiyetlerin fotoğraflarını kaldırması için kampanya başlattığını duyurdu. Kampanyayı kendi kuyumcu dükkanından başlatan Yüksel, kentteki esnafa çağrıda bulunarak destekte bulunmalarını istedi. 

Türkiye’de 180 tanesi keşfedildi: İkisi Diyarbakır’da Türkiye’de 180 tanesi keşfedildi: İkisi Diyarbakır’da

Diyarbakır Kuyumcular Ve Sarraflar Odası Başkanı Mehmet Yüksel
YÜKSEL’DEN KENTTEKİ KUYUMCULARA ÇAĞRI
Kampanyaya ilişkin konuşan Yüksel şu ifadelere yer verdi: 
“Müşteriyi etkilemek veya güven vermek maksadıyla dükkanlarımızda bulundurduğumuz manevi şahsiyetlerin fotoğraflarını kaldırmak için ilk önce kendimizden başladık. Nazımızın geçtiği ailemizin mensuplarına ait 5 mağazadan bu resimleri kaldırdık. Bir esnaf dürüstlüğü ve kişiliğiyle ticaret yapmalı ve kendini bu şekilde ön plana koymalıdır. 

Alışveriş esnasında besmele getirip müşteriyi etkilemenin bile haram sayıldığı dinimizin gereği olarak manevi şahsiyetleri ve dini görselleri artık mağazalarımızda bulundurmayalım. Bu şekilde ticaret yapan esnafın her hareketi güzel dinimize mal edildiğini de unutmayalım. Bir sarrafa yakışan; alışverişinde ticaret ahlakını ön planda tutmak ve bu şekilde kazanmaktır. Tüm esnaflarımızı bu hareketimize davet ediyor ve resimleri mağazalarımızdan kaldırmalarını rica ediyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi