Haftanın ilk gününde Diyarbakır altın fiyatları belli oldu! Haftanın ilk gününde Diyarbakır altın fiyatları belli oldu!

Kulp ilçesinde bulunan Hasandin Yaylası'nda krom ve demir madeni için başlatılan çalışmaları halkın tepkisi sürüyor. İzmir merkezli şirkete ait sondaj araçları, askerler eşliğinde bölgeye getirildi. Günlerdir çok sayıda yurttaş yaptığı eylemle yapılması planlanan madene tepki gösteriyor.

DİYARBAKIR BAROSU’NDAN DESTEK 
Pasur Hesandin Yaylası Koruma Platformu öncülüğünde 10 Ağustos Cumartesi günü saat: 11’de Kulp ilçe merkezinde düzenlenecek mitingle maden protesto edilecek. Mitinge ekoloji aktivistleri ile çok sayıda vatandaşın katılması beklenirken, Diyarbakır Barosu’nda da destek geldi. Barodan yapılan açıklamada, “Doğamıza ve yaşam alanlarımıza sahip çıkmak için Diyarbakır Barosu cumartesi günü (10.08.2024) Hesandin Yaylasında olacak.” İfadeleri kullanıldı.

Öte yandan miting sonrasında yaylaya yürüyüş gerçekleştirecek.

Pasur Hesandin Yaylası Koruma Platformu’ndan yapılan açıklama şöyle: “Diyarbakır'ın Kulp İlçesinin Hesandin Yaylasındaki maden faaliyeti girişimine karşı; 10.08.2024 tarihinde, saat 11'de Kulp merkezde buluşuyor ve kitlesel basın açıklaması için Hesandin Yaylasına hareket ediyoruz.

Hesandin yaylası; maden talanın yapılmak istendiği alan olup, aynı zamanda maden talanından etkilenecek olan onlarca köyün ortak mera alanıdır.

Zengin su varlığıyla yörenin su ihtiyacını karşılayan ve arıcılık faaliyetleri de yapılan bu özgün coğrafya, hiç bir özel şirketin rantına peşkeş çekilemez!

Bu nedenle; geleceğimize, toprağımıza, suyumuza, doğamıza sahip çıkmak adına Cumartesi günü yapılacak kitlesel basın açıklamamıza; tüm halkımızı, yaşam ve doğa savunucularını, STK'ları, demokratik kitle ve meslek örgütlerini davet ediyoruz.

Doğayı sömürme ve tahakküm altına alma zihniyetinin, sebep olduğu iklim krizi; artık yaşamımızı tehdit etmektedir. Ekolojik dengeyi ve halkımızın yaşam alanlarını yok edecek bu maden projesine geçit vermeyeceğiz.”

Muhabir: Fatih SURUÇ