Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Sanat Sokağı’na dönemin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı Münir Karaloğu’nun bizzat talimatıyla iyileştirme çalışmaları gerçekleşmişti. Çalışmalar kapsamında Sanat Sokağı’nın alt ve üst yapı çalışmaları yürütülerek önemli çalışmalara imza atılmıştı. Ancak son aylarda Sanat Sokağı’nın sahipsiz bırakılması, yapılan çalışmaların da zarar görmesine neden oldu.

SANAT SOKAĞI’NA DİKİLEN VE BAKIMSIZLIKTAN KURUYAN AĞAÇLAR İLE ÇİÇEKLER SÖKÜLÜYOR

İyileştirme çalışmaları kapsamında Sanat Sokağı’nın daha fazla yeşillenmesi için fidanlar dikilirken, görsellik sunulsun diye de çiçekler bırakılmıştı. Büyüyen fidanlar orta boylu ağaçlar haline gelirken, son aylarda yeşilliklerin sulanmaması nedeniyle hem ağaçların, hem de çiçeklerin kuruduğu görüldü. Kuruyan ağaçların belediye ekiplerince iş makinasıyla söküldüğü görüldü.

“SANAT SOKAĞI’NIN YEŞİLLENDİRİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ!” 

Yenişehir İlçesi Kooperatifler Mahallesi’nde muhtarlık vazifesini yürüten ve Sanat Sokağı’na destek çıkılmasını talep eden Fatima Kantar, yetkililere seslendi. Hem mahalle sakini, hem de mahalle muhtarı olarak yetkililere çağrıda bulunan Kantar, “Mahallemizin yeşil alanlara dönüşmesini talep istiyorum.

Diyarbakır'da belediye temizlik işçisi alacak: Son gün yarın Diyarbakır'da belediye temizlik işçisi alacak: Son gün yarın

Bugün de gördüğümüz manzara maalesef hepimizi üzüyor. Maalesef sulama olmadığı için Sanat Sokağı’mızdaki ağaçlar kurumuş. Aynı zamanda Sanat Sokağı’mız taş ve betonlaşmış durumda. Bu konuyla ilgili yetkililerimize sesleniyorum. Acilen Sanat Sokağımız ve parklarımız yeşillendirilmelidir.” dedi.

Muhabir: Devrim AKTÜRK