Ofis semtinde bulunan Sanat Sokağında, kentsel dönüşüm kapsamında binalar boşaltılırken yenilerinin yapılmıyor olması esnaf için bir hayli tepki çekiyor. Bir diğer yandan ise Kara Amid isimli bir apartmanın bu kapsamda boşaltılması ancak yıkılmıyor olması da esnafların acısına tuz basıyor.

“UYUŞTURUCU KULLANMA YERİ OLMUŞ!”

Diyarbakır’da gram altın 3 bin liraya dayandı! Diyarbakır’da gram altın 3 bin liraya dayandı!

Mücadele’nin ihbar hattına ulaşan bir esnaf, metruk binanın yıkılmıyor olmasından dert yanarken, uyuşturucu kullananların da mesken tutmasını şikayet edip yetkililere çağrıda bulundu.

Esnaf dile getirdiği şikayetinde, “Sanat sokağın da esnafız ve şuan malum ofis sanat sokağında işler esnaflar olarak çok kötü gitmekte. Ülkenin ekonomisinden dolayı kira hatta elektrik parasını zorla çıkarabiliyoruz

Ona rağmen bu kentsel dönüşüm olan binaları boşalttıkları halde yenilerini yapmadılar. Asıl konu şu ki Sanat Sokağındaki Kara Amid Apartmanı boşaltılmış durumda. Ama ne yazık ki yıkılmadığından binanın uyuşturucu kullanma yeri olması. Metruk bina halinden dolayı tüm uyuşturucu kullananların mekanı olmuş durumda. Bina Diyarbakır’ın ofis sanat sokağına yakışmayacak bir görünüm olmaktadır” diyerek yetkilileri çözüm bulunması için çağrıda bulundu.

Muhabir: Onurcan GÜLER