Diyarbakır’ın en yoğun ve en kabalık yerlerinden biri olan merkez Sur ilçesi adeta sessizliğe büründü. Kavurucu sıcaklıklardan dolayı turist sayısının azaldığı görülürken kent yerlisi de gündüz dışarı çıkma taraftarı değil.

Diyarbakır’da azmin hikayesi: Engelli vatandaş simit satarak 5 kardeşini okutuyor Diyarbakır’da azmin hikayesi: Engelli vatandaş simit satarak 5 kardeşini okutuyor

EYYAM-I BAHUR YOLDA
Kavurucu sıcaklıklar etkisini artırmaya devam ediyor. Meteorolojinin yaptığı açıklamaya göre Eyyam-I Bahur sıcaklıkları yolda. Kavurucu sıcaklıklara başa çıkamayan Diyarbakır bir de Eyyam-I Bahur’u başına bela edecek. 

DİYARBAKIR’DAKİ TARİHİ YERLER BOŞ KALDI
Kavurucu sıcaklıklardan dolayı Diyarbakır’da da ziyaretçi sayısı azalmaya başladı. Otogarda gelişten çok Diyarbakır’dan gidiş var. Sıcaklıklardan kaçan vatandaşlar daha serin yerlere gitmeye başladı. Bu da esnafları bir hayli zorladı. Özellikle tarihi mekanlarda ki yoğun kalabalık sıcaklıklardan dolayı azalmaya başladı. İnsan kalabalığının en yoğun olduğu Sur ilçesinde bulunan Gazi Caddesi’nde ise hiç alışık olmayan görüntülere şahit olduk. Kalabalıktan adım dahi zor atılacak cadde nerdeyse boş kaldı. Yerli ve yabancı turistlerin birçoğu ise akşam çıkmayı tercih ediyor. Bazı turistler ise sıcaklıklara alternatif çözümler üreterek tarihi yerleri gezmenin tadını çıkardılar.  

OTELLERDE DOLULUK ORANI AZALDI
Öte yandan otellerde doluluk oranı azalmaya başladı. Geçtiğimiz senelere göre doluluk oranı yüzde 80 ile 100 olan oran yüzde 30- 40’lara kadar indi. Otel sahipleri kavurucu sıcaklıklardan dolayı vatandaşların Temmuz ayında Diyarbakır’ı az tercih ettiklerini söylediler.

Muhabir: Abdullah AKYOL