Türkiye'nin en sıcak şehirlerinden biri olan Diyarbakır'da vatandaşlar kavurucu sıcaklara karşı ilginç çözümler bulmaya başladılar. Kimisi Puşi ile kendini korurken kimisi de klima bulunan camilere akın etti.

SERİNLEMEK İÇİN CAMİLERE AKIN ETTİLER 
Merkez Sur ilçesi Gazi Caddesi güzergahında bulunan Anadolu'nun ibadete açılan ilk cami unvanını taşıyan tarihi Ulu Camiinde vatandaşlar serinlemek için akın etmeye başladı. 

Diyarbakır’daki mahalle sessizliğe büründü! Göç başladı Diyarbakır’daki mahalle sessizliğe büründü! Göç başladı

“DİYARBAKIR SICAĞI BİZİ MAHVETTİ”
Evinde veya işyerinde klima olmayan ve ekonomik durumdan dolayı klimalarını açamayan vatandaşlar Ulu Cami'deki serinlikten faydalanmak için günün yarısını orada geçiriyor. Mücadele Gazetemize konuşan ekonomik sıkıntılardan dolayı evinde klima açamayan bir vatandaş; "Burası aşırı serindir. Diyarbakır sıcağı bizi mahvetti. Hayatımda böyle bir sıcak görmedim. Bizde serinlemek için Ulu Camiye geldik. Gerçekten burası çok serindir. Yaşlısı, genci, çocuğu herkes buraya serinlemek için geliyor. Bazılarının imkanı yoktur. Evinde klima olmayanlar buraya geliyor. Bazılarının kliması olmasına rağmen ekonomik durumlardan dolayı çalıştırmıyorlar. O yüzden bizlerde camilere geliyoruz. Görüyorsunuz tüm emekliler gelmiş burada uyuyor. Namaz sırasında kalkıp namazlarını kılıp sonra tekrar uyuyorlar. Burada uyumak gerçekten çok güzeldir. Ulu caminin yönetimine teşekkür ederiz bizlere böyle bir imkan sundukları için" Diye konuştu

Muhabir: Abdullah AKYOL