Diyarbakır Büyükşehir, 10 farklı meslek grubundan işçi alacak! Diyarbakır Büyükşehir, 10 farklı meslek grubundan işçi alacak!

9 günlük bayram tatilini fırsat bilenler Diyarbakır’a akın etti. Mücadele gazetesi olarak yerli ve yabancı turistlere Diyarbakır’ı nasıl buldunuz diye mikrofon uzattık. Birbirinden farklı cevaplar aldık.

Bayram sona erdi fakat Diyarbakır’da bayram tatili bitmedi. Turistler Diyarbakır’ın tarihi güzelliklerini, lezzetlerini tatmaya devam ediyor. Tatile gelen vatandaşlar ise Diyarbakır sıcağını sevmedi. Kavurucu sıcaklıklara bakalım nasıl çözüm buldular? Diyarbakır’ı nasıl buldular? İşte Mücadelenin mikrofonuna gelen cevaplar.

DİYARBAKIR “MEDENİYET BEŞİĞİ” DEDİ
Bir turist ise, “Diyarbakır sıcak olmasına rağmen insan gezmek istiyor. Çünkü her yeri farklıdır. Gerçekten Medeniyet beşiği diyorlar ya, aynen öyle” diye konuştu.

HER YERİNİ YÖRESEL KIYAFETLERLE KAPATTI
İzmir’den Diyarbakır’a gelen ve sıcaklık için başını yöresel kıyafetlerle kapatan bir turist şöyle konuştu; “Burada insan güneşe çıkmadığı sürece bir sorun yok ama güneşe çıkınca dayanamıyorsun. Güneşe çıkınca da mecburen kendimizi korumamız gerekiyor. O yüzden Urfa’dan aldığım Puşi ile kendimi koruyorum. Yoksa hakketten güneş insanı yakıyor. İzmir’den Diyarbakır’a Ulu Cami ve Surları görmek için geldik. Diyarbakır gerçekten gezip görülmesi gereken bir şehirdir. Ama sıcağa karşı önleminizi almayı unutmayınız”

DİYARBAKIR’A SONBAHAR VE İLKBAHARDA GELİNİR
Diyarbakır’a gelen yerli ve yabancı turistlerin çoğu Diyarbakır sıcağına rağmen gezmeyi ihmal etmediklerini söyledi. Diyarbakır sıcağına ise çözüm olarak puşi takmaları veya yüzlerini başlarını örtmeleri gerektiğini söyledi. Bazı turistler ise Diyarbakır’a yaz ayında değil sonbahar ve ilkbahar aylarında gelinmesi gerektiğini ifade ettiler. 

TURİSTLER FİYATLARDAN ŞİKAYETÇİ
Bir turist ise fiyatlardan şikayetçi olarak şu sözleri söyledi; “Burası gerçekten çok güzel bir şehirdir fakat fiyatlar gereğinden aşırı pahalıdır. Halkımıza yazık ediliyor. Fiyatların düşürülmesi ve cazip hale getirilmesi gerekiyor. Özellikle içecek fiyatları aşırı pahalı. Bu sadece Diyarbakır için değil çevre illerde de fiyatlara denetim yapılması gerekiyor”

Diyarbakır’da ise bayram tatili devam ediyor. Yerli ve yabancı turistler kavurucu sıcaklıklara rağmen tarihi güzellikleri ve lezzetleri tatmaya devam ediyor. Bir çok turist ise memleketlerine dönemeye başladı.

Muhabir: Abdullah AKYOL