Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda Ağustos ayı meclis toplantılarında Silvan ilçesinin geleceğini şekillendirecek önemli kararlar alındı. İlçe merkezinde vatandaşların yaşam kalitesini artıracak yeni hizmetlerin hayata geçirileceği toplantılarda, geniş bir yelpazede yenilikler duyuruldu. Bu kararlar, Silvan'ın hem merkezi hem köylerimiz de halkın ihtiyaçlarına cevap verecek ve ilçenin gelişimine katkı sağlayacak.

KÖYLERE KÜRTÇE İSİMLERİ GERİ VERİLECEK
Köy girişlerine hem Kürtçe hem de Türkçe isimlerin yer aldığı yeni tabelalar asılacak. Bu adım, köylerin kültürel mirasını koruma ve çok dilli toplumu yansıtma amacı taşıyor. Tabelaların en kısa sürede yerleştirilmesi planlanıyor.

Diyarbakırlı Kürt sanatçı Beytocan anılıyor! Beytullah Güneri kimdir? Diyarbakırlı Kürt sanatçı Beytocan anılıyor! Beytullah Güneri kimdir?

ÜCRETSİZ ÇAMAŞIR YIKAMA MERKEZİ KURULUYOR
Belediye Meclisi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde ücretsiz Çamaşır Yıkama Merkezi kurulması kararı aldı. İlçede kurulacak çamaşır yıkama merkezi ile öğrencilere, ihtiyacı olan kadınlara ve yaşlı kadınlara ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti sunulacak. Hizmetin en kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor.

2 ADET ÇÖP KAMYONU VE 500 ADET ÇÖP KONTEYNERİ ALINDI
Silvan Belediyesi, ilçedeki temizlik hizmetlerini güçlendirmek amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü iki yeni çöp kamyonu ve 500 adet 770 litrelik çöp konteyneri satın aldı. Bu yeni ekipmanlar hem merkezde hem de köylerde daha temiz bir Silvan hedefiyle kullanılacak. Bu yatırımların çevre temizliği ve halk sağlığı açısından büyük önem taşırken, müdürlük yetkilileri vatandaşların da temizlik kurallarına uyması çağrısında bulundu.

EVDE BAKIM HİZMETİ VERMEYE BAŞLIYOR
Meclis aldığı karar ile yaşlı, bakıma muhtaç ve yalnız yaşayan 60 yaş üstü bireyler için evde bakım hizmeti sağlanacak. Bu kapsamda, yakın zamanda başlatılacak çalışmalarla yaşlıların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen belediyemiz, evde bakım hizmetlerinin detaylarını belirlemek üzere hazırlıklarına başladı.

DOĞAYA ZARAR VEREN PİL VE İLAÇ ATIKLARINI TOPLANIYOR
Belediye Meclisi, doğanın ve ekolojinin korunması amacıyla önemli bir karara imza attı. Köylerdeki ve merkezdeki camilere, atık pil ve ilaçların toplanması için kutular yerleştirilecek. Bu kapsamda, köylere kurulacak kutularla aylık olarak toplanacak atıklar, belediye ekipleri tarafından toplanarak çevreye zarar vermeyecek şekilde imha edilecek veya gerekli durumlarda değiştirilecek. Bu çalışma ile doğayı korunacak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakılacak.

Kaynak: Bülten