Temmuz ayındaki yetenek sınavına yoğun ilgi olunca okul yönetimi ek sınav açmak zorunda kaldı. Son dönemlerdeki ilgi odağı haline gelen Diyarbakır Spor Lisesi'ni bu yıl bir çok milli sporcu ve özel statüdeki sporcu da tercih etti.

Diyarbakır Spor Lisesi, son dönemlerde ilgi görmeye devam ederken, bu durum başvuru oranına da yansıyor. 90 öğrencinin 9.sınıfta okuma hakkı kazandığı Temmuz ayındaki yetenek sınavına 327 öğrenci başvurmuş ve okula girmek için ter dökmüştü.

Bu defa 10 ve 11.sınıflar için ek yetenek ve yerleştirme sınavı açıldı. Bu sınavın sonunda 11.sınıfa 12 ve 11.sınıfa da 15 olmak üzere 27 öğrenci daha okula girme hakkı kazanmış olacak.

Okula olan ilgi ve rağbeti değerlendiren Diyarbakır Spor Lisesi Müdürü Çerkez Selimoğlu, eğitim kalitesinin artmasıyla okulun özelikle sporcular için cazip hale geldiğini söyledi.

Amedspor'da kritik toplantı! Ersun Yanal'ın istifası isteniyor Amedspor'da kritik toplantı! Ersun Yanal'ın istifası isteniyor

Selimoğlu, "Bu yıl ilk yetenek sınavına 327 kişi başvurdu. İlgi fazla olunca Milli Eğitim Bakanlığı'nın oluruyla bu defa 10 ve 11.sınıflar için yetenek sınavı açtık. Bu sınava da ilgi fazla oldu. Bu yıl bize başka okullardan milli sporcular da geldi. 2 sem (sporcu eğitim merkezi demek) ve 2 thom (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) olmak üzere 4 milli sporcu okulumuzu tercih etti. Temmuz ayındaki sınavın ardında ayrıca okulumuza özel statüdeki 5 öğrenci de yerleşti. Bu başarının mimarı okulumuzun alanında uzman donanımlı ve fedakar öğretmenleridir. Okulumuza her türlü desteği veren İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali'ye çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi