Diyarbakır Stadyumu’nda yaşanan zemin sorunu sebebi ile Amedspor Kocaelispor karşılaşmasını Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda oynamıştı. Güneydoğu Güncel’in haberine göre, Amedspor’un maddi kaybı ise belli oldu.

Amedspor Athletic Bilbao’nun dev projesini yapmak istiyor! Amedspor Athletic Bilbao’nun dev projesini yapmak istiyor!

AMEDSPOR’UN ZARARI NE KADAR OLDU?

Amedspor’un stadyumdan dolayı yaşamış olduğu mağduriyetin zararının ise 7 milyon lira olduğu öğrenildi. TFF 1. Lig ekibi hem transfer çalışmalarını yürütüyor hem de Diyarbakır Stadyumu’ndaki zemin sorunuyla ilgileniyor.

Kulüp Başkanvekili Baran Durmaz, “Diyarbakır'daki 34 bin seyirci kapasiteli stadyum, devre arasında bakıma alınmıştı ve zemini yenilenmişti. Ancak, evimizde oynadığımız ilk maçta gördük ki, stadyumun zemini patates tarlasına döndü. O maçta hem bizim hem rakip takımından oyuncuların sakatlanmaması büyük bir şanstı. Stadyumun zemini yeniden bakıma alındı. Bizim hem taraftarlarımızdan yoksun kalmamız hem bir maçımızı dışarıda oynamamızın hem de Amedspor'a maliyeti yaklaşık 7 milyonluk bir zarar oldu” dedi.

Diyarbakır Stadyumu’nda Çalışma Olacak Mı Açıklama Geldi

KENDİ EVİMİZDE OYNAMAK İSTİYORUZ

Durmaz, "Biz Boluspor maçını evimizde oynayacağız. Ona göre tedbirlerini alsınlar. Süper Ligi hedefleyen bir camia olarak Diyarbakır Stadyumuna bu zemini yakıştıramadık. Sadece bir maç için değil, yetkililerin ve sorumluların artık bu işi ciddiye almalı ve stadyumun zeminini düzenli bakmaları futbol oynamaya müsait bir hale getirmesini istiyoruz. Biz maçlarımızı taraftarlarımızın önünde 33 bin kişilik Diyarbakır Stadyumunda oynamak istiyoruz, ve dışarda oynamak istemiyoruz. Bu işin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi