Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Gulan Önkol, merkez Sur ilçesinin ve belediyenin sorunları hakkında Duvar’a konuştu. Kentsel dönüşümden, hırsızlık, fuhuş ve uyuşturucu sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan eş başkan Önkol, özellikle Gazi Caddesi ile Melik Ahmet Caddesi'ndeki kaldırım işgali için çözüm aradıklarını söyledi.

Diyarbakır Sur’daki Kentsel Dönüşüme Ilişkin Açıklama!

Diyarbakır’da tutkunlar buraya akacak! Bugün başlıyor Diyarbakır’da tutkunlar buraya akacak! Bugün başlıyor

KALDIRIM İŞGALİ İÇİN ÇÖZÜM ARANIYOR
Önkol, temizlik meselesini konuşurken Büyükşehir Belediyesi'nden zabıta desteği aldıklarını da söyledi. Önkol, özellikle Gazi Caddesi ile Melik Ahmet Caddesi'ndeki kaldırım işgali için seyyar kebapçılarla görüştüklerini, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile toplantı yaptıklarını söyledi. Dediğine göre bir komisyon da oluşturduğunu açıkladı.

Kaldırım işgalini ise kimseyi mağdur etmeden çözeceklerini belirten Önkol, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eleştiriler çok fazlaydı. Sarı çizgi var, zamanında öyle bir yöntem uygulanmış ve buna uyulmuyor. Hem işportacılar hem de esnafla konuştuk. 'Bakın biz böyle bir uygulamaya gideceğiz, bilginiz olsun' dedik. Önce bilgilendirdik sonra uygulama aşamasına geçildi. Bu noktada hala çalışıyor arkadaşlarımız. Ama şöyle bir şey de var, bölge yoksul bir bölge. Yani mekan sahibi için söylemiyorum ama işportacılar ciddi anlamda yoksullukla mücadele ediyor ve yıllardır bu işi yapıyorlar.

Onlarla konuştuk ve onlar da kendilerine bir yer bulmamızı istediler. Şimdi bunun üzerine çalışıyoruz. Kimseyi mağdur etmeden bu meseleyi çözeceğiz."

Kaynak: Haber Merkezi