Diyarbakır Sur Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Gulan Önkol, Anzele çevresindeki kentsel dönüşüme ilişkin Duvar’a konuştu. Önkol, "Anzele Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin inisiyatifinde. Aslında bu proje yıllardır askıda bekliyorken kayyım sürecinde bir anda aktif edildi. Ve yaklaşık 300 aileyi ilgilendiriyor. 2015 sürecinde ne yaşanmışsa aynı şey onlar için de yaşanıyor. İşte evin durumu tespit ediliyor ve 150 bin, 300 bin gibi bir para veriyorlar ailelere. Ve diyorlar ki, 'Biz sizden bu parayla burayı satın alıyoruz, gidin nerede yaşıyorsanız yaşayın.' Ailelerin dediği şey de şu: Biz 300 bine yıllık kiramızı dahi ödeyemeyiz. Ama aynı zamanda orada depremden etkilenen ağır hasarlı binalar, dönüşüme girecek yapılar da var. Gitmek istemiyor insanlar. Büyükşehir Belediyesi ile Anzele Parkı'nda bir halk buluşması yaptık. Halkın beklentisi şuydu: 'Tamam, Büyükşehir Belediyesi bu projeyi yapacaksa yapsın ama aynı zamanda bize sosyal konutlar tesis etsin, biz o evlere gidelim. Yapabiliyorsanız aileden birini istihdam edin. Biz kredi çekelim. O şekilde size karşı borcumuzu da ödeyelim.' Mantıklıydı talepleri.

Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanları, Çin’in kuruluş yıldönümünde! Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanları, Çin’in kuruluş yıldönümünde!

BÜYÜKŞEHİR'İN SOSYAL KONUT GİRİŞİMİ
Büyükşehir de orada gerekli notlarını aldı. Büyükşehir'in zaten sosyal konut yapmak girişimi var. Ama bu tasarruf tedbirleri nedeniyle 3 yıl boyunca bunu yapamayacağız. Ancak toplu konut projesini hayata geçirmek için yollar aranıyor. Tasarruf tedbirleri kapsamında neler yapabiliriz, bunun araştırması içerisindeyiz. Çünkü halkın bir daha mağdur edilmesini istemiyoruz."

Kaynak: Haber Merkezi