Diyarbakır Surlarında yapılan çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi, Surlarda Diriliş mottosuyla başlattığı restorasyon çalışmaları kapsamında Benusen bölgesinde koruma bandı içinde bulunan Surlara bitişik burçlarda 400 kaçak yapı ile gecekonduyu temizlemişti. Bu kapsamda “Sur Dışı Benusen Çevre Düzenleme Projesi” başlatıldı.

Diyarbakır Surları / Benusen

SUR’DA 1172 METRELİK BİR HAT

Proje ile Mardinkapı ile Urfakapı arasında kalan 1172 metrelik bir hatta bulunan Nur, Yedikardeş, Ulu Beden (Evli Beden) ve Selçuklu burçlarında ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin gece görüntüsü

SOSYAL DONATILAR YAPILIYOR

Çevre düzenleme çalışmasının yapıldığı 36 bin 157 metrekarelik alanda yürüyüş yolları, seyir terasları, bisiklet yolu, bisiklet park alanları, açık etkinlik alanları, anı fotoğraf noktaları, turizm danışma bürosu yer alacak.

BENUSEN AYDINLATILDI

Benusen’de çalışmalarda sona gelinirken, tarihi burçların görkemini ortaya çıkartacak ışıklandırma çalışması da tamamlandı. Surların aydınlatılmasıyla cep telefonunu eline alan vatandaşlar surların görkemli görüntüsünü çekerek sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Diyarbakır Tavşantepe köyü imamı hakkında yeni gelişme! Diyarbakır Tavşantepe köyü imamı hakkında yeni gelişme!

Restorasyonun devam ettiği surlarda ilk etapta Benusen bölgesinde yapılan ışıklandırma çalışmasının zamanla tüm surlarda yapılması planlanıyor.

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol