Diyarbakır’daki bu görüntü tepki çekti! DEDAŞ’a çağrı Diyarbakır’daki bu görüntü tepki çekti! DEDAŞ’a çağrı

Diyarbakır’ın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Diyarbakır Surlarının Mardin Kapı tarafı pislikten geçilmiyor. Madde bağımlıların sıkça gelip geride bıraktığı cam parçaları, plastik şişeler ve atık maddeler gibi onlarca çöp, hem kötü görüntü oluşturuyor, hem de pis kokuya neden oluyor.  

Konuya ilişkin şikâyetini dile getiren bir vatandaş, “5,5 kilometre uzunluğu ile dünyanın en eski surlarından olan Diyarbakır Surlarımızın tarihi günümüzdeki hâliyle, 349 yılında Roma dönemine kadar dayanıyorken, kendi elimizle tarihimizi kirletmemiz utanç verici bir durum” dedi. 

“DİYARBAKIR HALKI OLARAK TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”
“Diyarbakır’ımızın bu tarihi güzelliğini üç beş çapulcunun hevesine kurban etmemek gerekiyor” diyen diğer bir vatandaş ise, “Diyarbakır halkı olarak dünyanın 2. En uzun surlarına sahibiz. Şehrimizin tarihi, kültürü, medeniyeti ve gelenek-göreneklerine sahip çıktığımız gibi UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki tarihi surlarımızın temizliğine de dikkat ederek sahip çıkmamız lazım. Bu konuda yetkililerden rica ediyorum. Böyle tenha bölgeleri sürekli denetleyerek hem gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve madde bağımlılığından koruyun, hem de surlarımızın temiz kalmasını sağlayın” diye konuştu.

Vatandaşlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunarak temizlik uyarında bulundu.

Muhabir: Abdullah AKYOL