Mil Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Diyarbakır’da yaşanan Narin Güran cinayeti sonrası gündeme gelen köy imamı hakkında açıklama yaptı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde yaşanan Narin Güran cinayeti sonrası mahalle imamı hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili Mil Diyanet Sen Genel Başkanı açıklama yaptı.

Celaleddin Gül

Gül’ün açıklamasından satır başları şu şekilde:

“Yaklaşık 29 günden beri 85 milyon vatandaş 7/24 ekranları başında Narin yavrumuzun katili kim çıkacak diye merakla gelişmeleri takip ediyor. Tüm bunlar yaşanırken bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesapları canice katledilen Narin yavrumuz üzerinden dinimize diyanetimize, din görevlilerimize ve Kur’an kurslarımıza karşı çirkin bir karalama kampanyası başlatmışlardır.

TAVŞANTEPE KÖYÜ İMAMINA ÇİRKİN İFTİRALARDA BULUNMUŞLARDIR!

Alçaklıkta sınır tanımayan çukurlaşmış bazı televizyon ve gazeteler, bazı sosyal medya hesapları Tavşantepe köyü imamına yönelik yalan, mesnetsiz çirkin bir iftirada bulunmuşlardır. Din ve diyanet düşmanı bu yayın organları, imam kardeşimizin telefonundan müstehcen videoların çıktığını, hocamızın bazı hayat kadınlarıyla birlikte olduğuna ilişkin alçakça yalan ve iftiralara yer vermişlerdir.

Diyarbakır'da dikkat çeken eğitim: Çocuk kimdir? Diyarbakır'da dikkat çeken eğitim: Çocuk kimdir?

Geçtiğimiz Cumartesi günü Diyanet aleyhtarı bazı televizyonlar, ‘İmam daha önce tacizden tutuklanmış’ şeklinde haberler yapmış ve manşetler atmışlardı. Bu haberler üzerine Mil Diyanet-Sen olarak aynı gün bir basın açıklaması yaparak, hocamıza iftira atıldığını, bu haberlerin aslı ve astarı olmadığını ifade etmiştik.

HOCAMIZA ATILAN İFTİRANIN HESABINI SORACAĞIZ!

Dünden beri malum kesime ait bazı kanallar ve sosyal medya hesapları Tavşantepe köyü imamına yönelik yukarıda arz ettiğim çirkin iftiraları sürdürmüşlerdir. Bu basın açıklamasını yaptığımız saatlerde, Tavşantepe köyü imamına iftira atan ahlaksız ve haysiyetsiz sosyal medya hesapları, güya gelen tepkiler üzerine ‘hocamıza atılan çirkin iftira paylaşım ve haberleri kaldırdıklarını ve üzgün olduklarını’ belirtmişlerdir.

Mil Diyanet Sen genel başkanı olarak çok açık ve net söylüyorum:

Hocamıza atılan bu iftiranın hesabını soracağız. Alçak ve haysiyesiz diyanet düşmanları, attıkları bu çirkin iftiranın hesabını yargı önünde vereceklerdir. Bu çirkin iftirayı atanların tamamı hakkında suç duyurularında bulunuyoruz. Kalkıp ‘Ya kusura bakmayın, bir yanlışlık oldu, ilgili paylaşımları ve haberleri kaldırdık’ diyerek bu işten kurtulamazlar. Bunun hesabını mutlaka yargı önünde vereceklerdir.

Dinimize, diyanetimize, aziz milletimizin kutsallarına ve dini değerlerimize sürekli ‘Terbiye edilmemiş aygır’ gibi saldıran, hakaret eden, aşağılayan malum kesime karşı Mil Diyanet Sen olarak dimdik ayaktayız. Asla bir milim dahi geri adım atmayacağız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi